Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agricultura, el Banc dels Aliments i les Ccoperatives celebren el Dia Mundial de l'Alimentació

Pelegrí: "Un país sense ànima social és un país sense futur"

query_builder   16 octubre 2012 15:08

event_note Nota de premsa

Agricultura, el Banc dels Aliments i les Ccoperatives celebren el Dia Mundial de l'Alimentació

Pelegrí: "Un país sense ànima social és un país sense futur"

El conseller d'Agricultura lloa la important contribució del Banc dels Aliments, creat per Jordi Peix fa 25 anys, i que ha esdevingut un model d'èxit a protegir, i fa una crida a la col·laboració público-privada al conjunt de la societat per garantir el dret i l'accés a un servei essencial com és l'alimentació a tota la població

 

Pelegrí destaca també el paper essencial de les cooperatives en l'àmbit de la responsabilitat social

Foto de família
Foto de grup de participants en l'acte
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha presidit aquest matí a Barcelona la celebració del Dia Mundial de l’Alimentació, en una acte celebrat a la seu del Banc dels Aliments, en el decurs del qual el conseller ha fet entrega d’un certificat a les catorze cooperatives col·laboradores amb aquesta institució., que han rebut també la Cullera 25 anys Banc dels Aliments per part del seu president, Antoni Sansalvadó. Pelegrí ha lloat la important contribució del Banc dels Aliments, creat per Jordi Peix fa 25 anys, i que ha esdevingut un model d'èxit a protegir, i ha fet una crida a la col·laboració público-privada i al conjunt de la societat per garantir el dret i l'accés a un servei essencial com és l'alimentació a tota la població. "Un país sense ànima social és un país sense futur", ha dit el conseller, que ha destacat el paper essencial de les cooperatives en l'àmbit de la responsabilitat social.
 
Després d’una benvinguda per part de Sansalvadó, han intervingut Jordi Peix, fundador del Banc dels Aliments, que ha parlat de “Com poden les cooperatives ajudar als més necessitats”; el president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), Joan Pere Colat, i el conseller Pelegrí.
 
En la seva intervenció, el conseller ha recordat que al món hi ha més de 800 milions de persones que passen fam i que cada dia 10.000 nens i dones moren de fam, segons les dades oficials de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO). També ha esmentat que l’objectiu del Dia Mundial de l’Alimentació, instituït per la FAO l’any 1979, és fer conèixer millor els problemes alimentaris del món i reforçar la solidaritat en la lluita contra la fam, la malnutrició i la pobresa. Aquesta jornada commemora la data de la fundació de la FAO l’any 1945.
 
Pelegrí ha subratllat  especialment que en aquest any 2012 el tema central  triat per celebrar el Dia Mundial de l’Alimentació hagi estat “Les cooperatives agràries alimenten al món”, un lema que centrarà totes les celebracions i que servirà per sensibilitzar el gran públic sobre els esforços que es realitzen per acabar amb la fama al planeta. En aquest sentit, ha volgut destacar la contribució de les cooperatives agràries a garantir la seguretat alimentària, a crear llocs de treball i a ajudar a sortir de la pobresa a una part de la població, tal com ha assenyalat el director general de la FAO.
 
Finalment, Pelegrí ha destacat la importància de l’agricultura a Europa i el paper de les cooperatives agràries a Catalunya. Així, ha manifestat que les diverses crisis mundials (econòmica, alimentària i de preus) han provocat un augment de la importància de la producció d’aliments en els països desenvolupats, i ha destacat el paper fonamental que tenen les cooperatives en el teixit econòmic del sector agrari de Catalunya, ja que constitueixen l’entitat associativa bàsica de la pagesia a casa nostra.
 

1  

Imatges

Foto de grup

Foto de grup 7144