Oficina del President

Mas a ACER

President Mas: "La càrrega de l'estalvi no pot caure tota en els sistemes sanitari i educatiu perquè són els que marquen la nostra qualitat com a societat"

query_builder   15 octubre 2012 22:58

event_note Nota de premsa

President Mas: "La càrrega de l'estalvi no pot caure tota en els sistemes sanitari i educatiu perquè són els que marquen la nostra qualitat com a societat"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquest vespre l’acte commemoratiu del 35è aniversari de l'Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES)
El president Mas durant la seva intervenció en el 35è aniversari d'ACES
El president Mas durant la seva intervenció en el 35è aniversari d'ACES
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre que, en temps complicats com els actuals, és necessari fer reformes, però que cal “fer-les sempre amb un punt d’equilibri i mesura”. “Una cosa és fer reformes i l’altra és posar tota la càrrega de l’estalvi en àmbits com la sanitat i l’educació, perquè aquests sistemes acaben patint i són els que marquen la nostra qualitat com a societat”, ha assenyalat el president. En aquest sentit, Artur Mas ha apuntat que caldrà fer noves reformes, però sempre “amb cura per no desmuntar un sistema que funciona”, i ha demanat la complicitat i la comprensió de tots els agents de la sanitat per a fer-ho de la millor manera possible.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant l’acte commemoratiu del 35è aniversari de l'Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), al qual també ha assistit el conseller de Salut, Boi Ruiz.
 
El cap del Govern ha constatat que estem en un moment en què “a nivell de país ens cal fer un sobreesforç per seguir fent el que fèiem, i fins i tot una mica millor”, i ha subratllat que cal fer-ho “de manera que no s’endureixi encara més la situació dels usuaris de l’Estat del benestar”.
 
Dirigint-se als professionals de la salut concentrats en l’acte, el president ha assegurat que aquest esforç “a nivell públic i privat ja s’està produint a casa nostra” i ha volgut agrair-los la feina feta. “Sé que significa un sobreesforç, posar-hi més hores, més imaginació i creativitat, però al final és ara quan es demostra si un país té la qualitat que ha de tenir per sobresortir de les dificultats que estem passant”, ha assenyalat.
 
Durant el seu discurs, el president també ha manifestat que “gràcies a que el sistema és com és, en la sanitat, en l’ensenyament i en els serveis socials, el sistema aguanta millor en el seu conjunt”.

1  

Imatges

35è aniversari d'ACES

35è aniversari d'ACES 209