Protecció Civil

S'ADJUNTEN DIVERSES FOTOS DEL SIMULACRE

Protecció Civil de la Generalitat i FGC realitzen un simulacre de rescat en un cremallera que descarrila a la Vall de Núria (Ripollès)

query_builder   16 octubre 2012 18:07

event_note Nota de premsa

S'ADJUNTEN DIVERSES FOTOS DEL SIMULACRE

Protecció Civil de la Generalitat i FGC realitzen un simulacre de rescat en un cremallera que descarrila a la Vall de Núria (Ripollès)

 
  • En el simulacre hi han participat treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat-Vall de Núria, tècnics de la Direcció General de Protecció Civil, Bombers de la Generalitat, Sistema d’Emergències Mèdiques, Mossos d’Esquadra i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Ripoll
 
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), juntament amb Ferrocarrils de la Generalitat, han realitzat avui a les 17.00 hores, un simulacre del Pla d’Actuació del Procicat per a emergències en el transport de viatgers per ferrocarril (FERROCAT) al cremallera de la Vall de Núria (Ripollès).
 
L’exercici ha consistit en el descarrilament del cremallera, amb una vintena de passatgers, al seu pas per Ribes de Freser, concretament al pont de Can Gusi, on el tren creua la carretera N-152 a Ribes de Freser (No s’ha tallat el trànsit de la N-152.) L’accident ha causat un ferit greu i dos afectats menys greus.
 
Després de la trucada al telèfon d’emergències 112 i al Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT), Ferrocarrils de la Generalitat i els diversos cossos de seguretat i d’emergències han activat els seus protocols d’actuació.
 
En el simulacre hi han participat 3 dotacions dels Bombers de la Generalitat i efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE), 2 dotacions dels Mossos d’Esquadra, i dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Tots ells han treballat en la localització, assistència i evacuació dels ferits.
 
Una vintena de voluntaris de Protecció Civil de Ripoll també han participat a l’exercici fent de passatgers i ferits del cremallera.
 
L’objectiu del simulacre ha estat practicar els protocols d’emergència i evacuació del cremallera en un punt de la línia amb alguna dificultat, i que els organismes externs coneguin les instal·lacions posades darrerament en servei com l’aparcament de Ribes-Sud.
 
 
Barcelona, 16 d’octubre de 2012
18.00 hores

5  

Imatges

Simulacre aquesta tarda al cremallera de Núria

Simulacre aquesta tarda al cremallera de Núria 358

Efectius treballant al simulacre aquesta tarda al cremallera de Núria

Efectius treballant al simulacre aquesta tarda al cremallera de Núria 441

Vista general del simulacre al cremallera de Núria

Vista general del simulacre al cremallera de Núria 257

Rescat d'un dels ferits en el simulacre de Núria

Rescat d'un dels ferits en el simulacre de Núria 245

evacuació amb camilla d'un dels ferits del simulacre

evacuació amb camilla d'un dels ferits del simulacre 400