Oficina del President

Vueling

President Mas: "Catalunya necessita apostes com la de Vueling, definitives i sense punt de retorn"

query_builder   16 octubre 2012 22:04

event_note Nota de premsa

President Mas: "Catalunya necessita apostes com la de Vueling, definitives i sense punt de retorn"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquesta tarda l’acte de presentació de la nova estratègia de la companyia aèria
  • El president ha destacat que “cal invertir en infraestructures allà on poden tenir un retorn econòmic més important per al conjunt” i ha lamentat que aquesta lògica “no ha estat sempre així”
El president Mas i el president de Vueling, acompanyats del conseller Recorder i del CEO de la companyia aèria abans d'iniciar l'acte
El president Mas i el president de Vueling, acompanyats del conseller Recorder i del CEO de la companyia aèria abans d'iniciar l'acte
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquesta tarda que Catalunya necessita apostes com la de la companyia aèria Vueling “definitives i sense punt de retorn”. En l’acte de presentació de la nova estratègia empresarial de la companyia, el cap de l’Executiu ha destacat la trajectòria de Vueling que, malgrat la seva joventut, “ha passat i superat moltes dificultats, ha aconseguit arrelar-se i, en aquest moment, forma part de les companyies de confiança a casa nostra”.
 
Després d’agrair-los que segueixin apostant pel Prat i per Catalunya, Artur Mas ha assegurat que Vueling “pot ocupar el paper d’aquella companyia que el nostre país necessita per connectar-se amb el món més proper i potser, amb el pas del temps, més enllà d’això”. En aquest sentit, ha afirmat que, davant l’evidència d’un mercat interior que s’ha quedat petit i que trigarà temps a recuperar-se, “hi ha territoris, i Catalunya n’és un, que poden guanyar la partida de la projecció internacional”. “I això vol dir indústria, turisme, exportació, logística i inversió”, ha reblat.
 
Amb aquesta mirada posada al món, el cap de l’Executiu ha subratllat que, en temps com l’actual, on els recursos són escassos “cal invertir en infraestructures allà on poden tenir un retorn econòmic més important per al conjunt, cosa que, desgraciadament, no ha estat sempre així”, ha assegurat. Però davant aquesta situació, el president ha demanat “seguir empenyent en la mateixa direcció” perquè “si algú pot treballar en la projecció internacional al sud d’Europa i dins l’Estat espanyol és Catalunya”.
 
En referència a la necessitat d’inversions, Artur Mas també ha lamentat durant el seu discurs el fet que “Espanya, que en aquests darrers vint anys ha fet la inversió en alta velocitat i ample de via europeu més important del món, no hagi estat capaç de connectar ni una sola línia sencera amb ample de via europeu amb Europa”. Aquesta situació, ha subratllat el president, ha portat com a conseqüència que no es disposi “d’una línia completa de connexió internacional més enllà d’alguns accessos provisionals que s’han fet al port de Barcelona”.
 
“Ens falta aquesta gran infraestructura ferroviària per connectar amb Europa que ens demana tothom. I quan estigui completada, la combinació al país d’un port potent, un aeroport modern i, a més, una bona infraestructura ferroviària, canviarà el mapa de les nostres possibilitats de creixement de cara als propers temps”, ha remarcat el cap de l’Executiu.
 
El president de Vueling, Josep Piqué, i el CEO de la companyia, Alex Cruz, han presentat durant l’acte la nova estratègia empresarial que suposarà llançar 28 noves rutes des del Prat l’any 2013 i potenciar la resta de les seves bases d’operacions. Així, la companyia preveu arribar als 100 destins directes durant la temporada d’estiu. Per a cobrir aquesta nova oferta, Vueling incrementarà el nombre d’avions amb base al Prat de 34 a 43 i incorporarà 500 nous treballadors, entre pilots, tripulants de cabina i personal de suport de diferents especialitats. L’objectiu final de l’empresa és que el 2014 Barcelona es converteixi en líder europeu en les connexions de curt i mitjà radi.
 

1  

Imatges

Acte de presentació de la nova estratègia de Vueling

Acte de presentació de la nova estratègia de Vueling 495