Salut

Barcelona serà la seu del WHO-FIC Network Anual Meeting del 2014

query_builder   18 octubre 2012 14:24

event_note Nota de premsa

Barcelona serà la seu del WHO-FIC Network Anual Meeting del 2014

El Departament de Salut serà designat centre col·laborador de l'OMS a la xarxa WHO-FIC Network el 2014.
Una delegació del Departament de Salut està participant al WHO-FIC Network Annual Meeting 2012, l’assemblea anual que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) celebra aquest any a Brasília del 13 al 19 d’octubre.
 
Aquest esdeveniment reuneix anualment experts de països de tot el món amb l’objectiu d’intercanviar experiències i contribuir a la codificació de diagnòstics, patologies i intervencions de salut per establir uns estàndards universals.
 
En una de les sessions d’aquesta assemblea s’ha anunciat oficialment que Barcelona serà la seu per a la celebració del WHO-FIC Network Anual Meeting de l'any 2014. L'any 2013, aquesta reunió anual es farà a Beijing (Xina).
 
A més, també s’ha aprovat que el Departament de Salut sigui designat centre col·laborador de l'OMS a la xarxa WHO-FIC Network el mateix any 2014. Aquesta designació suposarà una projecció internacional de Catalunya, que tindrà com a principal objectiu donar suport i promoure l’ús de les classificacions internacionals de l’OMS.
 
La iniciativa formulada pel Departament de Salut per esdevenir centre col·laborador (CC) de l’OMS en la CIM (classificació internacional de malalties) ha estat presentada i defensada pels representants del Departament de Salut participants al WHO-FIC Network, entre els quals Josep Antoni Pujante, director de l’Oficina de Relacions Internacionals del Departament de Salut, i Jaume Canela, de la mateixa unitat, amb el suport de la Fundació TicSalut i l’Agència d’Informació, Avaluació i Qualitat en Salut.
 
A banda d’aquest objectiu aconseguit a la reunió, la participació del Departament de Salut en aquesta assemblea també té com a finalitat contactar i establir una relació amb els altres centres col·laboradors de la WHO-FIC Network i altres institucions vinculades amb la temàtica de la classificació de malalties.