Economia i Hisenda

El Govern inicia un procediment negociat per adjudicar la gestió els túnels de Tabasa i del Cadí

Després de valorar l'oferta presentada, l'òrgan de contractació ha declarat desert el concurs

query_builder   18 octubre 2012 13:42

event_note Nota de premsa

El Govern inicia un procediment negociat per adjudicar la gestió els túnels de Tabasa i del Cadí

Després de valorar l'oferta presentada, l'òrgan de contractació ha declarat desert el concurs

 
La Mesa de contractació de la concessió dels túnels de Tabasa i del Cadí s’ha reunit aquest matí per analitzar la documentació presentada per l’empresa Infraestructures Viàries de Catalunya, SA (INVICAT). Després de valorar que l’oferta no compleix les condicions fixades en el contracte de gestió, ha decidit declarar desert el concurs per a l’adjudicació de la conservació i l’explotació dels túnels de Vallvidrera i els seus accessos, i dels túnels del Cadí i els seus accessos.
 
L’òrgan de contractació ha optat per iniciar, a partir d’ara, un procediment negociat. En aquest nou procés es mantindran les condicions essencials del concurs anterior i en els propers dies es convidarà a participar algunes de les empreses que van manifestar interès per aquest concurs, inclosa la companyia que va optar a l’adjudicació.
 
La gestió dels dos túnels i els seus accessos és un actiu del govern de la Generalitat i el departament d’Economia i Coneixement ha optat per obrir un procés negociat per aconseguir la màxima rendibilitat d’aquesta concessió. El Govern manté el seu objectiu d’adjudicar el contracte abans del 31 de desembre. L’operació s’emmarca en el procés de simplificació del sector públic, que la Generalitat va posar en marxa amb l’objectiu de reduir el dèficit públic i equilibrar les finances de l’administració catalana.
   
La privatització de la gestió del servei públic dels túnels de Vallvidrera i del Cadí és un exemple de col·laboració público privada, ja que la Generalitat cedeix l’explotació de les infraestructures però en manté la propietat i el servei continua essent públic. A més, amb la cessió de l’explotació també s’aconsegueix amortitzar dues empreses públiques, Tabasa i Túnel del Cadí, reduint el sector públic de Catalunya. Aquest sistema permet gestionar de la manera més adequada i eficient possible les infraestructures, garantir criteris de qualitat de servei, seguretat i sostenibilitat, i afavorir la participació de la iniciativa privada en el desenvolupament de l’economia catalana.         

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 56