Delegació a Lleida

Ramon Farré destaca l'esperit emprenedor de les dones rurals catalanes i posa de manifest el seu insuficient reconeixement social

query_builder   15 octubre 2012 11:14

event_note Nota de premsa

Ramon Farré destaca l'esperit emprenedor de les dones rurals catalanes i posa de manifest el seu insuficient reconeixement social

Moment de la inauguració
Farré, en la inauguració de la jornada
L’any 2011 un 15,4% de la població ocupada en el món agrari a Catalunya eren dones, un punt percentual més que l’any 2010. El 34,7% dels ajuts atorgats per la Generalitat a la primera instal·lació de joves agricultors i agricultores van correspondre a dones, mentre que l’any 2010 el percentatge fou del 31,9%. Són dades que s’han donat a conèixer avui en el transcurs de l’acte commemoratiu del Dia Internacional de les Dones Rurals, organitzat per la Generalitat de Catalunya i la Fundació del Món Rural, amb la col•laboració de JARC.
 
El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha fet una crida al reconeixement social de les dones que treballen al camp, que encara ara tenen un paper rellevant en les tasques agrícoles i ramaderes de Catalunya, amb un alt component d’emprenedoria, però molt sovint amb jornades laborals fragmentades i amb una àmplia diversitat de feines i funcions.
 
Farré ha explicat que el 80% de la producció d’aliments al continent africà és produït per dones. A Àsia aquesta proporció és del 60%. Per altra banda, una quarta part dels habitants del món són dones rurals.
 
En el marc de la commemoració de Dia Internacional de les Dones Rurals, s’han exposat les ponències “La gestió dels temps i els espais”, a càrrec de la responsable de comunicació de l’organització agrària del JARC, Carme Rosell, i “La cotitularitat”, que ha dut a terme el tècnic de l’àrea de Serveis Agrícoles del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Jové. Han assistit a l’acte la directora dels Serveis territorials d’Agricultura, Cristina Bosch, la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a Lleida, Carme Castelló, i la directora executiva de la Fundació Món Rural, Misericòrdia Montlleó.