Protecció Civil

Es fa recerca per mar i terra d'un jove francès que va anar a pescar ahir a una zona rocallosa Roses

query_builder   19 octubre 2012 10:23

event_note Nota de premsa

Es fa recerca per mar i terra d'un jove francès que va anar a pescar ahir a una zona rocallosa Roses

El telèfon d'emergències 112 va rebre ahir a les 20.00 h una trucada alertant que un jove francès d'entre 20 i 30 anys havia sortit a pescar a una zona de roques a Roses (Alt Empordà), a la carretera de Canyelles i no havia tornat.

 

Es va fer una recerca inicial que s'ha reprès aquest matí amb 8 dotacions de Bombers de la Generalitat (helicòpter, GRAE incloent rescat de muntanya per fer recerca per pistes forestals i també GRAE subaquàtic i 6 dotacions terrestres), Mossos d'Esquadra (4 dotacions), Policia Local i Salvamento Marítimo amb l'embarcació Salvamar Castor.

 

El jove francès hauria sortit a pescar ahir al vespre i en veure que no tornava, una persona del seu entorn va alertar el 112. Aquest matí s'han localitzat els estris de pesca a la zona rocosa de Carretera Canyelles.

 

Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal tenir molta precaució en zones properes a esculleres, espigons i on trenquen les onades. Tanmateix convé no acostar-se a on es troben els operatius treballant, és perillós i podria destorbar-se la seva tasca.

 

Aquest dispositiu és simultani al que s'està duent a terme a Lloret de Mar per localitzar la dona polonesa desapareguda la passada matinada per un cop de mar que se l'endugué mar endins.