Protecció Civil

Trobat un cos surant davant de Blanes pel dispositiu de recerca de la dona polonesa desapareguda a Lloret (manca confirmar identitat)

Protecció Civil de la Generalitat passa a ALERTA el Pla Inuncat

Es segueix buscant el jove francès desaparegut a Roses

query_builder   19 octubre 2012 11:33

event_note Nota de premsa

Trobat un cos surant davant de Blanes pel dispositiu de recerca de la dona polonesa desapareguda a Lloret (manca confirmar identitat)

Protecció Civil de la Generalitat passa a ALERTA el Pla Inuncat

Es segueix buscant el jove francès desaparegut a Roses

Protecció Civil de la Generalitat passa a ALERTA el Pla d'emergències per inundacions INUNCAT per la confirmació de les previsions del front de pluges intenses i mala mar combinat amb fort vent.

 

Continuen els dispositius de recerca a LLoret i a Roses. A Lloret, una dona polonesa de 37 anys ha estat arrossegat la passada matinada per un cop de mar. A Roses es fa recerca d'un noi francès que va sortir ahir a pescar a una zona rocallosa i no va tornar. Continua la recerca. A Lloret els equips de rescat han localitzat un cos prop de la costa. A les 11.01 h la Policia Local ha avistat un cos surant davant de Blanes i s'està produint el rescat.

 

Participen tots els cossos d'emergències: Bombers de la Generalitat, amb helicòpter i unitats GRAE subaquàtics i terrestres; mossos d'esquadra (amb subaquàtics), Policies Locals, Sistema d'Emergències Mèdiques, Protecció Civil, Salvamento Marítimo (amb 2 embarcacions i helicòpter) i el GEAS de Guàrdia Civil.

 

El telèfon d'emergències 112 ha atès fins el moment 25 trucades relatives a l'episodi de pluges.

 
ALERTA INUNCAT:
 
L'episodi de pluges comença a partir d'avui al migdia per l'avís d'acumulació previst a l'Alt Pirineu i Aran (més de 100 l/m2 en 24 h). S'allargarà aquesta nit i matinada i hi haurà una treva demà al matí fins al migdia. A partir del migdia de dissabte i durant tot el diumenge, hi haurà un episodi d'acumulació a tota Catalunya, especialment a tot el litoral i prelitoral però també al terç nord-est (Girona) durant la tarda de diumenge.
 
A l'episodi generalitzat d'acumulació s'afegeix la possibilitat de risc d'intensitat de molta pluja en poca estona (20 l/m2 en 30 minuts) durant tot el cap de setmana a tota Catalunya, amb caràcter local, però especialment a tot el litoral i prelitoral.
 
També es manté l'episodi de mala mar amb onatge superior a 2,5 m que afectarà tot el litoral català durant divendres, dissabte i diumenge. Es recomana no accedir als espigons ni als passejos marítims i platges afectades per l'onatge.
 
Es tracta d'un episodi on el risc d'inundacions s'incrementarà per efecte de l'acumulació dels fenòmens meterològics: intensitat, acumulació i mala mar. Cal doncs, extremar les precaucions durant tot el cap de setmana i a tot el territori sense excepció, tant pel que fa a les zones urbanes, com a l'interior i al litoral. Caldrà actuar preventivament adequant l'activitat d'oci i laboral i molt especialment als àmbits on es produeixen inundacions de forma habitual.
 
L'Ajuntament de Barcelona ha psoat en prealerta el pla de protecció civil municipal per onatge. 
 
Ferrocarrils de la Generalitat ha posat en alerta el seu pla d'àutoprotecció per fer front a possibles incidències.
 
INCIDÈNCIES TRÀNSIT:
 
El Servei Català de Trànsit informa que hi ha hagut uns despreniments d'unes roques a la T-334 a Horta de Sant Joan en sentit Bot i es fan desviaments senyalitzats per la mateixa calçada.
 
A més com a conseqüència de la pluja han augmentat avui les congestions en durada i llargada als principals accessos a Barcelona. En aquests moments encara hi ha retencions entre Ripollet i el Nus de la Trinitat a la C-58 en ambdós sentits i 6 km de retencions a la B-23 fins a la Diagonal. A més, diversos accidents encara compliquen la circulació a l’AP-7 a Sils en sentit Barcelona on només se circula per un carril, la C-1414 està tallada a Esparreguera per retirar un camió accidentat i la C-17 a la Garriga està totalment restringida al trànsit per un altre accident. D’altra banda, a la N-340 a Subirats hi ha boira densa amb visibilitat reduïda a 50 m. Davant d’això, des de l’SCT es demana que s’extremi la precaució , que es moderi la velocitat i s0’augmenti la distància de seguretat.