Justícia

La consellera de Justícia clou la primera jornada d'advocats de les administracions públiques, dedicada a la legalitat i la transparència en temps de crisi

query_builder   19 octubre 2012 14:09

event_note Nota de premsa

La consellera de Justícia clou la primera jornada d'advocats de les administracions públiques, dedicada a la legalitat i la transparència en temps de crisi

La consellera de Justícia, M. Pilar Fernández Bozal, ha participat avui en la cloenda de la primera jornada conjunta de l’Associació d’Advocats de l’Estat, l’Associació Independent d’Advocats de la Generalitat i el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d’Administració Local (CSITAL), que ha tingut lloc a la seu de la Comissió Jurídica Assessora, sota el títol Legalitat i transparència en temps de crisi.
 
Fernández Bozal ha celebrat les jornades com la visualització d’una col·laboració entre els diferents col·lectius d’advocats de les administracions públiques que fa temps que es persegueix i que es fa realitat “en un moment en què la transparència, la bona governança i el bon assessorament són més necessaris que mai”.  
 
La consellera ha recordat que una de les funcions més importants d’aquest col·lectiu de juristes és assessorar i, “sense perdre la independència”, formar-ne “part proactiva per trobar les solucions”. Per aquest motiu, Fernández Bozal ha considerat la trobada com un fòrum òptim per examinar els problemes i estratègies comunes d’aquests  col·lectius.
 
La  jornada, que es va iniciar ahir, ha estat organitzada al voltant de tres eixos temàtics: l’assessorament jurídic i el control intern dels òrgans de govern, el paper del dret administratiu i la transparència i el bon govern.
 
A l’acte de cloenda, hi han assistit també el president de l’Associació Independent d’Advocats de la Generalitat (AIAGEC) i advocat de la Generalitat, Xavier Uriós; el president de la Comissió Jurídica Assessora, Tomàs Font; la presidenta del CSITAL, Petra Saiz, i l’advocat de l’Estat a Barcelona, Vicente Fenellós.