Salut

Boi Ruiz visita l'Hospital de Campdevànol

query_builder   19 octubre 2012 18:32

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz visita l'Hospital de Campdevànol

El conseller de Salut també ha fet la cloenda de la Jornada sobre Serveis de Farmàcia dels Hospitals Comarcals de Catalunya, celebrada al matí a Ripoll.
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha visitat, avui divendres 19 d’octubre, la Regió Sanitària Girona, concretament la comarca del Ripollès. A les 13.00 hores ha fet la cloenda de la Jornada sobre Serveis de Farmàcia dels Hospitals Comarcals de Catalunya, que ha tingut lloc durant tot el matí a Ripoll i ha comptat amb la participació d‘un centenar de professionals de diversos hospitals catalans. La Jornada ha estat organitzada per l’Hospital de Campdevànol amb la intenció de donar una visió àmplia i veraç sobre el desenvolupament de projectes comuns o plataformes conjuntes ja establertes al territori.
 
Els ponents han exposat experiències de diferents acords o aliances que hagin significat un benefici clar per a la tasca diària de la farmàcia hospitalària i ha posat de manifest la conveniència d’unificar esforços per racionalitzar el temps i optimitzar els resultats i, així, aconseguir millorar la qualitat, l’eficiència i garantir la seguretat en la interacció entre medicament i pacient.
 
Boi Ruiz també ha destacat el conveni de col·laboració entre el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Privada Hospital Sant Jaume d’Olot i la Fundació Privada Hospital de Campdevànol -el conegut com a Triangle del Senglar- com a model a seguir a Catalunya. L'aliança entre els tres centres sanitaris té com a objectiu millorar l'atenció  als usuaris d'aquests territoris. El primer pas ha estat la creació d’un servei de digestologia únic on cada un dels tres centres disposa d’una cartera de serveis especifica.
 
L’acte de cloenda ha comptat amb la participació del conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, així com del president del Patronat de l’Hospital de Campdevànol, Jaume Vilarrasa, i l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell.
 
A les 16 hores, el conseller ha visitat  l’Hospital de Campdevànol acompanyat per l’alcalde del municipi, Joan Manso; el director dels Serveis Territorials de Salut a Girona, Josep Trias; el president del Consell Comarcal, Miquel Rovira; el president del Patronat de l’Hospital de Campdevànol, Jaume Vilarrassa, el director gerent de l‘Hospital, Joan Grané; i el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús.
 
L’Hospital de Campdevànol és el centre sanitari de referència del Ripollès, amb una població de referència de 26.393 habitants, i compta amb una plantilla de 209 professionals per atendre l’hospital d’aguts, l’àrea sociosanitària, 2 centres d’atenció primària i 6 consultoris locals. Disposa de 38 llits d’aguts, 12 de convalescència i 22 de llarga estada. El 2011 va atendre 1.186 urgències i va realitzar 2.370 intervencions quirúrgiques (programades, urgents, cirurgia major ambulatòria i cirurgia menor).
 
L’àrea sociosanitària de l’Hospital de Campdevànol agrupa diferents recursos assistencials, tots enfocats a la cura i la rehabilitació de pacients de diferents àmbits: rehabilitació de malalties agudes i cròniques tant mèdiques com quirúrgiques i traumatològiques (convalescència), patologies cròniques en especial de la gent gran (llarga estada), rehabilitació i teràpia general i de la demència (hospital de dia sociosanitari), assistència domiciliària, en especial per a cures de pacients al final de la vida (PADES). La unitat de convalescència, a més a més, dóna cobertura d’hospitalització a pacients pal·liatius i terminals. En aquesta àrea l’equip interdisciplinari presta una atenció integral a la persona malalta i a la seva família, i dóna resposta a les seves necessitats físiques, emocionals i socials.
 
L’Hospital de Campdevànol disposa de 22 places de llarga estada, que estan adreçades a persones amb malalties o processos crònics, que presenten diferents nivells de dependència i diversos graus de complexitat clínica i que no poden ser ateses en el seu domicili. La unitat de llarga estada té com a finalitat la prestació de serveis assistencials proporcionant als pacients acolliment, menjador, descans, lleure, higiene, assistència medica, psicològica, social, rehabilitació i teràpia ocupacional.
 
L’hospital de dia és el servei que ofereix l’Hospital a usuaris que per la seva situació clínica no poden estar a casa seva durant el dia. Al centre els fan teràpia, activitats diverses..., i s’ocupen de la seva alimentació. És un servei que s’ofereix diàriament, de 9 a 17 hores, i que s’organitza conjuntament amb el Consell Comarcal del Ripollès pel que fa al trasllat dels pacients.
 
L’any 2011 van ingressar a l’Hospital de Campdevànol 49 pacients de llarga estada, amb una estada mitjana de 97 dies. A convalescència es van registrar 158 ingressos amb una estada mitjana d’uns 98 dies. Pel que fa a l’hospital de dia, el 2011 es va donar servei a 113 pacients nous.