Salut

L'Agència de Salut Pública de Catalunya acull la III Jornada d'Hospitals Promotors de la Salut a Catalunya: Salut, Qualitat i Comunicació

query_builder   19 octubre 2012 16:07

event_note Nota de premsa

L'Agència de Salut Pública de Catalunya acull la III Jornada d'Hospitals Promotors de la Salut a Catalunya: Salut, Qualitat i Comunicació

La Jornada va estar organitzada per la Xarxa d’Hospitals i Serveis Promotors de la Salut de Catalunya amb l’objectiu de promoure la salut i millorar la comunicació per oferir un servei de qualitat.
Departament de Salut
L’Agència de Salut Pública de Catalunya va acollir ahir la III Jornada de la Xarxa Catalana d’Hospitals i Serveis Promotors de la Salut, centrada a sensibilitzar els professionals de la salut dels beneficis de promoure uns bons hàbits entre la població i de la importància d’exercir una bona comunicació amb els pacients.
La Jornada va comptar amb la participació de diversos professionals i usuaris dels serveis de salut. La delegada de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, la senyora Cristina Iniesta, va inaugurar l’acte presentant el projecte “Barcelona, ciutat saludable”. A continuació, Dolors Navarro, vicepresidenta del Fòrum Espanyol de Pacients, va parlar del nou perfil dels pacients.
 
Tot seguit, va tenir lloc una taula rodona on es van presentar diverses experiències de bones pràctiques de comunicació per part de professionals de la salut i la visió i l’experiència dels usuaris. En aquesta taula, s’hi ha va poder escoltar Rosa Suñer, coordinadora del Grup de Treball en Health Literacy; Joan Martínez, usuari actiu dels serveis de salut; Xavier Cleriès, psicòleg; Marina Llobet, dietista de la Unitat de Diabetis Infantil i Juvenil de l’Hospital Sant Joan de Déu, i Eugènia Salvador, codirectora de l’Associació Lectura Fàcil.
 
Després del descans, Dolors Juvinyà, directora de la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona, i Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, van introduir el debat: De què parlem quan diem promoció de la salut? El periodista d’esports de TV3, Xavier Bonastre i la seva dona, Mónica Mayoral, van exposar en aquest punt la seva experiència i van recalcar la importància d’uns bons hàbits de salut all llarg de la vida.
 
L’última ponència va anar a càrrec del coordinador de la Xarxa d’Hospitals i Serveis Promotors de la Salut, Manel Santiñà, que en va presentar els diferents projectes. Antoni Mateu, director de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, i Salvador Alsius, periodista, es van encarregar de fer la cloenda de la Jornada recordant la importància que té saber comunicar.
 
La Xarxa Catalana d’Hospitals i Serveis Promotors de la Salut celebra una jornada cada dos anys amb l’objectiu d’acostar-se als professionals de la salut i compartir bones pràctiques en promoció de la salut. La Xarxa es va crear el 2007 i el 2011 es va constituir com a associació científica sense ànim de lucre. Actualment, està formada per gairebé una vintena de centres de Catalunya.