Protecció Civil

Protecció Civil Generalitat: Fi de l'alerta del Pla INUNCAT, que passa a Prealerta per la millora de la situació meteorològica

query_builder   22 octubre 2012 12:42

event_note Nota de premsa

Protecció Civil Generalitat: Fi de l'alerta del Pla INUNCAT, que passa a Prealerta per la millora de la situació meteorològica

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) comunica que, en base a les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, es posa fi a la fase d'Alerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT i es passa a situació de Prealerta.
 
 
Segons l’SMC es manté l’episodi d’intensitat de pluja (possibilitat de precipitacions de més de 20 l/m2 en 30 minuts) durant el dia d’avui a les comarques del nord-est de Catalunya. La distribució geogràfica del fenomen es preveu que sigui de caràcter local. Les precipitacions aniran localment acompanyades de tempesta.
 
També continua la situació de mala mar durant el dia d’avui que afectarà el litoral de les demarcacions de Barcelona i Girona, amb un previsió d’onades superiors a 2,5 m (maregassa). Hi haurà mar de fons al sud-est.
 
Hores d’ara no hi ha incidents remarcables i la intensitat de les precipitacions ha baixat força respecte els dies anteriors.
 
Continuen les maniobres ordinàries a la presa de Sant Llorenç de Montgai fins el 14 de novembre (15m3/s) i la Presa de Cardet (Vall de Boí) desembassa a 12 m3/s.
 
En aquest moment cap via està afectada pels efectes de les pluges.
 
Es continuen les tasques de recerca de la persona desapareguda a Roses a causa de l’onatge a càrrec de Bombers de la Generalitat, Salvamento Marítimo i Guàrdia Civil amb el suport de Policia Local i Mossos d'Esquadra.
 
El telèfon d’emergències 112 ha atès 445 trucades referides al temporal de pluges i marítim.