Direcció General de Comunicació

mediació familiar

El Govern regula la producció i la comercialització de material vegetal

query_builder   23 octubre 2012 14:49

event_note Nota de premsa

El Govern regula la producció i la comercialització de material vegetal

  • La nova regulació permetrà simplificar els tràmits administratius i eliminar determinades càrregues per al sector, com les declaracions anuals dels cultius
 
El Govern ha aprovat el decret llei mitjançant el qual es regula el Registre oficial d’empreses proveïdores de material vegetal, n’estableix les normes d’autorització, inscripció i funcionament, regula activitats de producció i comercialització de material vegetal i crea el Catàleg de varietats locals d’interès agrari de Catalunya. L’objectiu és recopilar en un únic text tota la normativa que afecta el material vegetal a Catalunya i adaptar-la a la realitat actual. També té com a objectiu regular noves activitats com la certificació de llavors sota la supervisió oficial o la comercialització de llavor certificada a granel.
 
La mesura permetrà simplificar els tràmits administratius i la documentació a presentar a l’Administració i eliminarà determinades càrregues per al sector, com les declaracions anuals dels cultius.
 
Entre les novetats del decret llei cal destacar:
 
  • Unifica i adapta tota la normativa sobre el Registre de proveïdors de material vegetal a la normativa actual per incloure la possibilitat de realitzar els tràmits per vies telemàtiques.
 
  • Regula per primer cop el procés de certificació de la producció de llavors sota supervisió oficial i la comercialització de llavors a granel.
 
  • Unifica la normativa vigent sobre reutilització de llavors o altre material vegetal produït pel mateix agricultor. Regula l’activitat de neteja de cereals de fecundació autògama i lleguminoses i la propagació de material de fruita seca i dolça i material forestal per ser destinat a la pròpia explotació.
 
  • Regula el Catàleg de les varietats locals de Catalunya, on s’inscriuran les espècies, varietats, poblacions, ecotips i clons d’interès agrari per a Catalunya, per tal de vetllar per la tutela del patrimoni genètic autòcton català.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia