Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El conseller d'Agricultura inaugura el primer congrés Rural Smart Grids

query_builder   25 octubre 2012 09:55

event_note Nota de premsa

El conseller d'Agricultura inaugura el primer congrés Rural Smart Grids

Pelegrí: Les xarxes elèctriques i de telecomunicacions intel.ligents són una nova oportunitat social i econòmica pel món rural
El conseller inaugurant el congrés
El conseller Pelegrí inaugurant el congrés
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha inaugurat aquest matí el primer congrés Rural Smart Grids. La trobada pretén donar a conèixer les xarxes elèctriques i de telecomunicacions intel.ligents per crear oportunitats socials i econòmiques al món rural.
 
Les Smart Grids (xarxes intel·ligents) en el sector de l'energia fa anys que estan desenvolupades als Estats Units i Canadà, i altres països europeus, i estan lligades a l'electrificació rural i aprofiten energies que es poden generar en el propi territori. El Congrés es dirigeix a professionals dels sectors de l'energia, medi ambient o les TIC, o bé del món agrari o del sector públic. El seu objectiu és que els assistents puguin conèixer de primera mà les oportunitats de negoci en el desenvolupament de xarxes intel·ligents en un sector emergent.
 
El conseller Pelegrí ha agraït als organitzadors, col·laboradors i patrocinadors, la realització d’aquest 1r Congrés que combina el territori, l’energia i el desenvolupament. Perquè “ens mostren les oportunitats de negoci que ofereixen les smarts grids o xarxes de distribució d’energia elèctrica intel·ligent pel món rural”. Així, ens mostren com les noves tecnologies energètiques i agronòmiques són una nova oportunitat”. Per això ha explicat que és bàsic  seguir la dinàmica de modernització de les xarxes i dels serveis al món rural.
 
El conseller ha incidit en com l’energia pot ajudar a diversificar i obrir nous mercats als emprenedors rurals: “és una font de noves oportunitats i models de negoci i pot ajudar sens dubte a diversificar la nostra empresa o explotació”.  A més ha volgut destacar que a les smarts grids s’uneix un major respecte al medi ambient, la mitigació del canvi climàtic i la creació de riquesa al territori amb noves ocupacions i per tant, més reequilibri territorial.
 
El conseller ha augurat que aquest primer congrés sigui el primer de molts, i que serveixi per abordar com podem desenvolupar les xarxes intel·ligents i convertir-les en una estratègia imprescindible pel creixement i la creació d’oportunitats socials i agroindústries al món rural
 
 
Els assistents al Congrés entraran en contacte amb experts, que explicaran nombrosos casos pràctics d'innovacions i estratègies de futur en serveis energètics, alhora que es mostraran les oportunitats de negoci que ofereixen les Smart Grids per al món rural. Així mateix, el Congrés vol deixar palès com les noves tecnologies energètiques i agronòmiques són una oportunitat i una possible resposta a les necessitats d'energia per controlar els costos; donarà una visió global de les estratègies de futur en eficiència energètica, renovables i en serveis energètics i, finalment, també mostrarà com la confluència de les xarxes elèctriques i les telecomunicacions pot oferir una alta qualitat de servei en energia per al medi rural de manera sostenible.
En definitiva, el 1r Congrés Rural Smart Grids vol difondre el concepte i les oportunitats de les xarxes elèctriques intel·ligents i posar en contacte les empreses, els tècnics i les institucions, per tal d'aprofitar al màxim l'energia a través de les TICs i de trobar solucions a les mancances energètiques que hi ha al territori català i aprofitar-ne les potencialitats.