Delegació a Girona

El Robolot 2101 supera tots els rècords d'assistència i prepara ja la propera edició, que canviarà de data

query_builder   22 octubre 2012 10:43

event_note Nota de premsa

El Robolot 2101 supera tots els rècords d'assistència i prepara ja la propera edició, que canviarà de data

Robolot
El Robolot 2012 ha tancat la seva onzena edició amb un gran èxit de participació. Les jornades d’intercanvi d’experiències han servit perquè els professors poguessin compartir els seus projectes educatius i les novetats en el món de la robòtica educativa. El concurs de robots ha aplegat més de cent participants que han mostrat les seves creacions i han competit per guanyar algun dels 35 premis atorgats. La propera edició del Robolot canviarà de dates i se celebrarà a l’abril.
Aquesta jornada, que s’ha celebrat el 20 i 21 d’octubre a Olot, ha estat coorganitzat per l’Institut “Garrotxa” d’Olot, l’Ajuntament d’Olot i la Fundació Príncep de Girona i que té per objectiu fer difusió d’experiències entre els docents implicats o interessats amb els robots. El Robolot ha comptat amb una alta participació d’alumnat i professorat de diferents centres docents de les comarques gironines.
 
El concurs de robots rastrejadors ha servit també perquè els estudiants veiessin les creacions dels altres participants i generessin noves idees i projectes per al futur. Una experiència i aprenentatge que motiva a molts joves a continuar treballant i posant les bases per un futur professional dins el camp de la tecnologia. Entre tots els participants al Robolot s’han atorgat una trentena de premis valorats en 10.000 euros repartits en les diferents categories del concurs. Un dels premis importants del Robolot és l’estada d’un professor amb dos dels seus alumnes durant una setmana a un centre del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) per veure com treballen els seus investigadors en el camp de la robòtica. Aquesta beca s’atorga al centre que més premis ha aconseguit durant el Robolot i en aquesta ocasió el guanyador ha estat l’Institut Cendrassos de Figueres.
Al 2013 el Robolot canviarà de data i se celebrarà els dies 27 i 28 d’abril, en comptes de celebrar-se a la tardor. Aquest canvi de data ha estat motivat pel fet que els alumnes, a l’abril, estan a la recta final del curs escolar i és quan tenen més avançats els seus projectes de robòtica.