Institut Català de les Dones

La presidenta de l'Institut Català de les Dones posa de relleu a Bell-lloc d'Urgell la tasca transformadora de les dones en el món rural

query_builder   27 octubre 2012 11:30

event_note Nota de premsa

La presidenta de l'Institut Català de les Dones posa de relleu a Bell-lloc d'Urgell la tasca transformadora de les dones en el món rural

La presidenta de l’Institut Català de les dones, Montse Gatell, ha afirmat avui a Bell-lloc d’Urgell que “les dones són les autores invisibles de la transformació del món rural, i estan fent un important esforç per tal que sigui una realitat la transformació dels imaginaris que estereotipen les dones i de les estructures que els impedeixen viure amb llibertat i autonomia”.
 
La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD) ha fet aquestes declaracions en el marc de la inauguració de la 6a Trobada de dones rurals del Pla d’Urgell, que s’ha centrat en l’anàlisi del paper de les dones rurals en el desenvolupament econòmic i històric. La jornada és un dels actes commemoratius del Dia Internacional de les  Dones Rurals que ha organitzat l’ajuntament de Bell-lloc d’Urgell.
 
Montse Gatell ha afirmat en el seu parlament que la contribució de les dones és imprescindible per al creixement econòmic i social d’un país i que “el fet de no aprofitar el 100% del talent femení té un cost econòmic que no ens podem permetre si volem esdevenir una economia competitiva i capdavantera”.
 
La presidenta de l’ICD s’ha referit al fet que el paper de les dones del món rural no és prou conegut, raó per la qual “cal sensibilitzar la societat perquè conegui i valori degudament les múltiples aportacions que fan les dones del món rural al desenvolupament econòmic, social i cultural del nostre país”. I ha puntualitzat  que “la igualtat efectiva és un objectiu per assolir plenament en la societat urbana i industrialitzada, i encara ho és més en la societat rural”.
 
Segons Gatell “les dones s’enfronten a determinades dificultats a l’hora d’iniciar les seves empreses i fer realitat els seus projectes emprenedors perquè encara persisteixen importants diferències de gènere en l’àmbit de l’emprenedoria. De manera que no només entren més lentament en el circuït emprenedor sinó que el seu desenvolupament és també més lent i feixuc”.