Direcció General de Comunicació

govern

Francesc Homs assegura que l'Estat propi és "la resposta a la crisi"

El portaveu recorda als empresaris que un Estat pendent de l'economia productiva i de les infraestructures els serà més rendible que l'espanyol

query_builder   26 octubre 2012 11:46

event_note Nota de premsa

Francesc Homs assegura que l'Estat propi és "la resposta a la crisi"

El portaveu recorda als empresaris que un Estat pendent de l'economia productiva i de les infraestructures els serà més rendible que l'espanyol

Homs Ràdio 4
El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, assegura que la proposta de l’Estat propi és la “resposta a la crisi”. Són declaracions d’aquest matí del portaveu de l’executiu en una entrevista a Ràdio 4. Segons Homs, “un Estat pendent de l’economia productiva, pendent de les necessitats en infraestructures li serà molt més eficaç i rendible que no pas un Estat com l’espanyol”. En aquest sentit, Homs ha encoratjat als empresaris catalans a no tenir por del procés de transició nacional i a un hipotètic boicot dels seus productes.  
Segons Homs, els conceptes por i empresari són incompatibles perquè l’empresari és una persona que “assumeix riscos i té coratge”. El portaveu del Govern afirma que “mai hi hagut cap boicot comercial a la història de la humanitat” i assegura que “si un producte és bo es comprarà sigui on sigui fet”. “En la hipòtesi que tinguéssim un Estat diferenciat a Catalunya si hi ha producte bo fet a l’estat espanyol no el deixaríem de comprar mai i al revés” ha dit Homs.
 
Segons Homs, “tenim el convenciment i podem acreditar que disposar d’instruments d’estat propi farà que algunes coses que ens passen no passaran”,  i en aquest sentit ha posat d’exemple “la gestió absurda” de la tresoreria actual. Sobre el procés de transició nacional, Homs ha dit que es procuraran fer totes les passes que s’han de fer amb el menys temps possible  i ha recordat el propòsit del president de realitzar una consulta en la propera legislatura. Per Homs, és “una sort i èxit formar part d’Europa” perquè sinó no ens podríem plantejar el debat sobiranista que s’està fent.
 
Sobre les dades de l’EPA publicades avui, Homs ha qualificat de “xacra” l’atur i ha recordat que l’accés a la feina i no tenir un subsidi és “el gran dret social” que acaba “donant llibertat a les persones”.