Protecció Civil

Es manté l'alerta per fortes ventades del pla PROCICAT i per mala mar del pla INUNCAT

Protecció Civil de la Generalitat: situació a les 19.00 h pel front de ventades i mala mar

query_builder   28 octubre 2012 19:14

event_note Nota de premsa

Es manté l'alerta per fortes ventades del pla PROCICAT i per mala mar del pla INUNCAT

Protecció Civil de la Generalitat: situació a les 19.00 h pel front de ventades i mala mar

 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté les alertes del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per fortes ventades, i del Pla d'Emergències per inundacions INUNCAT pel mal estat de la mar, d'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya informa que la situació meteorològica de perill per estat de la mar es manté a les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Selva i Maresme durant el dia d’avui.
 
 
Es pot superar el llindar d’onades de 4 m i es pot arribar a valors màxims de 5 m. Hi ha mar de fons del nord.
 
 
Respecte la situació de ventades, la previsió indica que es poden produir ratxes de més de 125 km/h. El vent bufa de component nord i és especialment fort a les cotes altes, sobretot del Pirineu i del Prepirineu, afectant també zones del litoral i prelitotal de Barcelona i Tarragona.
 
 
En cas que les previsions indiquin un canvi en la situació que impliqui una variació en la situació d'alerta, es comunicarà oportunament. Cal mantenir totes les precaucions allà on el fenòmen meteorològic es manifesti amb contundència.
 
 
El telèfon d'emergències 112 ha atès 700 trucades relatives a urgències derivades de les fortes ventades. La meitat han estat per caiguda d'arbres o branques o pel risc de que caiguessin, i també per obstacles a les vies urbanes i interurbames, desplaçats pel vent. Les comarques que han generat més trucades són l'Alt Empordà i el Baix Camp, amb un centenar de trucades cadascuna.
 
 
Els Bombers de la Generalitat han dut a terme, des de les 10.00 hores i fins a les 19.00 hores, 181 actuacions per resoldre incidències relacionades amb l’episodi de fortes ventades. La tasca principal dels Bombers ha consistit en retirar arbres i d’altres objectes que han caigut a la via, així com també sanejar façanes i retirar mobiliari urbà malmès. Les comarques gironines han estat les més afectades, principalment el Ripollès i el Baix Empordà.
 
Per Regions d’Emergències, aquesta és la distribució d’avisos rebuts:
 
  • Regió d’Emergències de Girona: 76
  • Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 34
  • Regió d’Emergències Centre: 32
  • Regió d’Emergències Metropolitana Sud: 19
  • Regió d’Emergències de Tarragona: 12
  • Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre: 5
  • Regió d’Emergències de Lleida: 3
 
 
Incidències viàries:
 
El Servei Català de Trànsit indica que no hi ha afectacions viàries pel vent, un cop s'ha reobert la carretera Gi-405 del pk 0,0 al 9,0 a Campdevànol, que havia estat tallada en ambdós sentits.
 
 
Incidències ferroviàries:
 
Circulació tallada entre Ripoll i Ribes de Freser pel fort vent. Transport alternatiu per carretera.