Protecció Civil

Protecció Civil posa en Prealerta el pla PROCICAT per previsió de vents a tot Catalunya i en Prealerta el pla INUNCAT per estat de la mar al nord del país

query_builder   26 octubre 2012 13:22

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en Prealerta el pla PROCICAT per previsió de vents a tot Catalunya i en Prealerta el pla INUNCAT per estat de la mar al nord del país

  • Les Prealertes seran vigents a partir de demà al mig dia i s'intensifiquen a la nit de dissabte a diumenge
 
  • També hi ha Prealerta del pla NEUCAT per previsió de nevades a l’Aran
 
  • Es demana que la gent no s’apropi a les zones del litoral on hagi mala mar i que les activitats de muntanya s’adeqüin al vent
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès una Prealerta del pla especial d’emergències de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per risc de per vent i una Prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT derivada de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). El risc per vent afectarà tot Catalunya, fort estat de la mar a la meitat nord del país i per neu a l’Aran.
 
Segons les previsions, el vent bufarà de component nord i serà especialment fort a les cotes altes del Pirineu, Prepirineu i també afectarà, moderadament, al terç sud de Catalunya a partir de demà a la tarda.
 
A partir del vespre, les ratxes de vent s’intensificaran al nord i es mantindran més moderades al sud, però es preveu una afectació generalitzada de vent a tot el país. Les ratxes de vent poden superar els 25 m/s durant el dia de demà i els 35 m/s durant la nit de dissabte a diumenge, sobre tot al Pirineu Occidental i Prepirineu.
 
La Prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per estat de la mar s’ha emès segons les previsions de l’SMC d’onades superiors als 2,5m a les comarques de l’Alt i Baix Empordà, Selva i Maresme a partir de demà al matí i durant tot el dia (i que puguin superar els 4 m al llarg del diumenge). Especialment hi ha previsió d’estat de la mar amb onades superiors als 5 metres a l’Alt Empordà la nit de dissabte a diumenge.
 
Pel que fa als embassaments, es continuen fent les maniobres ordinàries de desguàs al pantà de Sant Llorenç de Montgai i el cabal del pantà de Foix està sobreeixint, però amb tendència a la baixa.
 
D’altra banda, protecció Civil també ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT per la situació de risc moderat per nevades. Segons la previsió meteorològica de l’SMC, les comarques afectades són la Vall d’Aran, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça, a partir de demà a la tarda i fins diumenge a la tarda. Es preveu superar els 5 cm de neu a cotes superiors a 700 metres. Al vessant nord del Pirineu la neu pot caure a totes les cotes.
 
Protecció Civil de la Generalitat recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció per ventades (Consells per a l'autoprotecció en cas de ventades) i per neu (Consells d’autoprotecció en cas de neu).