Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat explica als veïns de la zona de la Tordera com rebre al telèfon mòbil alertes sobre situacions d'emergència

query_builder   26 octubre 2012 16:17

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat explica als veïns de la zona de la Tordera com rebre al telèfon mòbil alertes sobre situacions d'emergència

  • Les sessions informatives es faran dimarts 30 (18.30 h) a l’Ajuntament de Gualba, dimecres 31 (19.30 h) a l’Ajuntament de Riells i Viabrea i dimarts 6 (19.00 h) a l’Ajuntament Sant Celoni
  • La prova pilot d’emissió de missatges massius al mòbil es realitzarà durant el simulacre d’activació de les sirenes de risc químic el proper 22 de novembre
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), juntament amb la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, ha organitzat unes sessions informatives a 3 municipis de la zona de la Tordera (Sant Celoni, Riells i Viabrea i Gualba) per explicar a la població la prova pilot que es durà a terme el proper 22 de novembre  durant el simulacre d’activació de les sirenes de risc químic i que consistirà en l’enviament massiu de missatges de mòbil amb les diferents alertes que emetrà Protecció Civil de la Generalitat als veïns de la zona.
 
La prova consistirà en l’enviament de missatges a través d’una tecnologia que s’anomena ‘Cellbroadcast’ i que consisteix en enviar missatges als telèfons que es troben en una zona geogràfica acotada per les diverses antenes de telefonia, sense necessitat de disposar del número de telèfon dels destinataris. Aquest sistema podria permetre avisar ràpidament d’una situació emergència als habitants d’una determinada zona del territori.
 
Per poder rebre el missatge, el telèfon s’haurà d’haver configurat prèviament. Per aquest motiu es fan les xerrades prèvies amb els veïns de la zona (també es fan reunions similars amb indústries, Creu Roja, hospitals, treballadors municipals, etc.).
 
Les xerrades a la població es realitzaran als ajuntaments de Gualba (dimarts 30 d’octubre, a les 18.30 h a l’Ajuntament), Riells i Viabrea (dimecres 31 d’octubre a les 19.30 h a l’Ajuntament) i a Sant Celoni (dimarts 6 de novembre a les 19.00 h a la Sala Bernat Martorell de Can Ramis).
 
Els mitjans de comunicació que estiguin interessats podran assistir a alguna d’aquestes xerrades i ser atesos per un responsable de Protecció Civil de la Generalitat i de l’Ajuntament corresponent.
 
Per aquesta prova, que es farà als municipis del Sector Químic de la Tordera (Sant Celoni, Riells i Viabrea i Gualba), únicament funcionaran els telèfons de les companyies Movistar i Vodafone.
`