Protecció Civil

Rescatats a Sant Pere Pescador dos windsurfistes que no podien tornar a terra pel fort vent

Protecció Civil de la Generalitat manté les alertes per fort vent i grans onades

query_builder   27 octubre 2012 18:11

event_note Nota de premsa

Rescatats a Sant Pere Pescador dos windsurfistes que no podien tornar a terra pel fort vent

Protecció Civil de la Generalitat manté les alertes per fort vent i grans onades

A les 16.40 h el telèfon d'emergència 112, ha rebut una trucada d'un ciutadà alertant que a Sant Pere Pescador, un noi i una noia que practicaven windsurf a uns 300 m de la costa no podien tornar degut al fort vent i s'ha iniciat una recerca per mar (amb un vaixell de Salvamento Marítimo-Ministeri de Foment) i per terra (amb dues dotacions de Bombers de la Generalitat i de Mossos d'Esquadra) per veure si es localitzaven les dues persones a mar o bé allà on hagués pogut apropar-se a terra.

 

A les 17.45 h el Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, de Protecció Civil de la Generalitat, ha rebut avís que s'ha localitzat a la noia i al noi per part de l'embarcació de Salvamento Marítimo a l'alçada del càmping La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador en bon estat tot i que amb símptomes d'hipotèrmia. Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques SEM es troba a la zona atenent-los.

 

A la zona bufa una forta Tramuntana i grans onades. Cal extremar les precaucions i no posar-se en situacions de risc que puguin comportar l'activació dels serveis d'emergència.

 

Es manté les alertes dels Plans de Protecció Civil de la Generalitat per foerts vents (PROCICAT) i mala mar (INUNCAT).

 

El telèfon d'emergències 112 ha atès fins les 18.00 h 46 trucades per incidències causades pel fort vent. La majoria per elements estructurals en situació de risc (façanes, fanals i altre mobiliari urbà) i obstacles en vies urbanes. La meitat de les trucades han estat realitzades des del Baix Camp.  

 
Els Bombers de la Generalitat han rebut 24 avisos relacionats amb l’episodi de pluja i vent des de les 22.00 hores d’ahir fins les 17.30 hores d’aquesta tarda. La majoria d’aquests avisos ha estat per petites inundacions, arbres caiguts o elements estructurals a punt de caure.
 
Per Regions d’Emergències, aquesta és la distribució d’avisos:
  • Regió d’Emergències Metropolitana Sud: 3
  • Regió d’Emergències de Tarragona: 5
  • Regió d’Emergències de Girona: 8
  • Regió d’Emergències de Lleida: 1
  • Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 2
  • Regió d’Emergències Centre: 2
  • Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre: 3