Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta per fortes ventades

query_builder   29 octubre 2012 11:02

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'alerta per fortes ventades

  • L’Alerta del Pla d’Emergències per Inundacions INUNCAT per mal estat de la mar es manté fins a les 13.00 h
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat aquest matí l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per fortes ventades d'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.
 
 
El telèfon d’emergències 112 ha atès al llarg de l’episodi 718 trucades per urgències relacionades amb l’episodi de vent i mala mar. La meitat de trucads han estat per arbres caiguts o amb perill de caure i per obstacles en vies urbanes i interurbanes. Les trucades al 112 han baixat de forma dràstica des d’ahir al vespre, i al llarg de la nit només hi ha hagut una vintena de trucades.
 
Al llarg de l’episodi ha destacat el rescat dissabte de dos windsurfistes per part d’una embarcació de Salvamento Marítimo davant de Sant Pere Pescador. Els dos windsurfistes no podien tornar a la costa pel fort vent a la zona. També dissabte, els Bombers de la Generalitat van rescatar una dona d’un vehicle a la riera d’Arenys de Munt que s’havia vist sorpresa per un increment sobtat del cabal. Dissabte a la nit, es va produir per part d’un helicòpter de Salvamento Marítimo, el rescat dels dos tripulants d’una barca a motor que s’havia avariat davant de Deltebre en un moment en que hi havia molt mala mar.
 
Els Bombers de la Generalitat han atès, des de les 19.00 hores d’ahir i fins les 9.00 hores d’aquest matí, 12 serveis relacionats amb l’episodi de fortes ventades. En la majoria d’aquests serveis els Bombers han hagut de retirar, principalment, arbres, branques i d’altres objectes que han caigut a la via, així com també sanejar façanes. D’aquests darrers serveis no n’hi ha cap de rellevant.
 
Per Regions d’Emergències, aquesta és la distribució dels darrers avisos rebuts:
 
  • Regió d’Emergències de Girona: 4
  • Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 2
  • Regió d’Emergències Metropolitana Sud: 2
  • Regió d’Emergències de Tarragona: 3
  • Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre: 1
 
 
Plans municipals que s’han activat al llarg de l’episodi de fort vent:
 
  • L’Ajuntament de Palau de Santaeulàlia (l'Alt Empordà) va activar la fase de prealerta per la tramuntana molt forta.
  • Palau-Saverdera va activar el seu pla municipal en alerta per la forta tramuntana.
 
Al llarg de l’episodi hi ha hagut afectacions viàries com els talls de les carreteres GIV 5217 pk 6 a Ribes de Freser i de la GI-512 a Tordera per arbres caiguts.
 
També hi ha hagut afectacions ferroviàries. Ahir es va limitar la velocitat dels trens entre Vilamalla i Portbou per minimitzar riscos, i la circulació entre St. Quirze de Besora i Ribes de Freser va estar tallada unes hores per la presència de branques a les vies. Es va activar un transport alternatiu per carretera.
 
No hi ha hagut afectacions destacables a la distribució elèctrica.
 
Protecció Civil de la Generalitat manté el pla d’Emergències per Inundacions en alerta fins a les 13.00 h.