Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Jornada tècnica sobre el maneig i el manteniment d'instal·lacions de reg

query_builder   29 octubre 2012 13:34

event_note Nota de premsa

Jornada tècnica sobre el maneig i el manteniment d'instal·lacions de reg

El Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya (DAAM), amb la col·laboració de la Comunitat de Regants del Garrigues Sud i l’Ajuntament dels Torms, celebraran demà, a les 16 hores, al Casal dels Torms (Prat de la Riba, 3, Els Torms, Lleida), una Jornada sobre el Maneig i el Manteniment d’Instal·lacions de Reg.
 
La comarca de les Garrigues ha incrementat considerablement el nombre d’hectàrees de reg de suport. El reg de suport ha demostrat ser una solució a les condicions climàtiques poc favorables de la comarca i contribueix a resoldre els problemes econòmics i socials de la zona.
 
Així mateix, el reg de suport representa un sistema de regadiu altament sostenible i eficient, ja que a partir d’unes dotacions d’aigua per hectàrea molt reduïdes s’aconsegueix elevar molt la rendibilitat sense haver de canviar els cultius tradicionals de secà de la zona, bàsicament olivera i ametller.
 
Aquest és el quart any que s’organitza aquesta jornada amb la Comunitat de Regants del Garrigues Sud. Es pretén donar coneixements sobre les necessitats d’adobat al conreu d’olivera i ametller, i els automatismes que es poden instal·lar als capçals de reg.
 
La jornada és gratuïta. Per a més informació, contacteu amb l’ECA de les Borges Blanques trucant al telèfon 973 143 169 o a través del correu electrònic: bviladegut@gencat.cat. Persona de contacte: senyor Ventura Viladegut.