Protecció Civil

Protecció Civil posa en prealerta el pla INUNCAT per la previsió de pluges a partir d'aquesta tarda i fort onatge a la costa central i de Girona

query_builder   30 octubre 2012 16:09

event_note Nota de premsa

Protecció Civil posa en prealerta el pla INUNCAT per la previsió de pluges a partir d'aquesta tarda i fort onatge a la costa central i de Girona

 

  • La DGPC demana extremar la precaució en la conducció a les zones afectades per les pluges

 

  • Cal evitar travessar rieres i torrents durant l'episodi de pluges i no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) comunica que, en base a les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya, posa en prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de pluges a partir d’aquesta tarda i també pel mal estat de la mar sobretot al litoral central i de la costa Brava.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya informa de la previsió de superació del llindar d’intensitat de pluja de 20 litres en 30 minuts, a partir de la tarda d’avui i fins el migdia de demà dimecres.
 
Les comarques més afectades seran les del litoral i prelitoral central així com també les de la demarcació de Girona. Les precipitacions aniran acompanyades de tempestes localment intenses i el vent bufarà amb ratxes fortes i cops puntualment molt forts.
 
Pel que fa a l’estat de la mar, el Servei Meteorològic de Catalunya informa de la previsió d’onades que poden superar els 2,5 metres (maregassa) a les comarques del litoral central fins al nord est del territori. L’onatge serà de component est.
 
La Direcció General de Protecció Civil recomana als ajuntaments netejar embornals que puguin estar plens de pols o fulles seques i a la ciutadania que vigili que els desguassos a terrats o patis interiors de les cases estiguin nets de fulles seques, terra o pols.
 
També es demana evitar travessar rieres i torrents durant l'episodi de pluges i no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge.
 
Finalment, es recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència).
 
 
 
Barcelona, 30 d'octubre de 2012