Protecció Civil

Protecció Civil: Es manté la prealerta de l'INUNCAT per les pluges que poden ser sobretot intenses al nord-est

query_builder   30 octubre 2012 20:53

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Es manté la prealerta de l'INUNCAT per les pluges que poden ser sobretot intenses al nord-est

  • Es demana extremar la precaució en la conducció a les zones afectades per les pluges, evitant travessar rieres i torrents
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en prealerta el Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de què les pluges a partir d’aquesta nit i matinada poden ser intenses sobretot al quadrant nord-est de Catalunya. També es manté l’avís per mal estat de la mar sobretot al litoral central i de la costa Brava.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya manté la previsió de superació del llindar d’intensitat de pluja de 20 litres/m2 en 30 minuts des d’avui i fins el migdia de demà dimecres. Les precipitacions poden anar acompanyades localment de tempesta. A més a més, en moments de xàfec, el vent bufarà amb cops puntualment molt forts.
 
Les pluges han entrat aquesta tarda pel sud del país i han afectat diverses comarques sobretot de Terres de l’Ebre, Lleida i Tarragona. De cara a la nit les zones més afectades seran les del litoral i prelitoral central així com també les de la demarcació de Girona, on la superació del llindar és més probable.
 
Les precipitacions aniran acompanyades de tempestes localment intenses i el vent bufarà amb ratxes fortes i cops puntualment molt forts.
 
A banda de la intensitat de pluja, el SMC també ha emès un avís de superació del llindar d’acumulació de pluja de 100 litres/m2 en 24 hores, que pot afectar les comarques de l’Alt i Baix Empordà des d’aquesta nit i fins demà a la tarda.
 
Pel que fa a l’estat de la mar, el Servei Meteorològic de Catalunya també manté la previsió d’onades que poden superar els 2,5 metres (maregassa) a les comarques del litoral central i el nord-est del territori. L’onatge serà de component est.
 
En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona ha posat en prealerta aquesta tarda el seu Pla Bàsic d’Emergència Municipal per onatge.
 
La Direcció General de Protecció Civil recomana als ajuntaments netejar embornals que puguin estar plens de pols o fulles seques i a la ciutadania que vigili que els desguassos a terrats o patis interiors de les cases estiguin nets de fulles seques, terra o pols.
 
També es demana evitar travessar rieres i torrents durant l'episodi de pluges i no accedir als punts del litoral afectats pel fort onatge.
 
També es recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència).