Cultura

22 pel·lícules catalanes es projecten en festivals internacionals

query_builder   31 octubre 2012 11:22

event_note Nota de premsa

22 pel·lícules catalanes es projecten en festivals internacionals

  • Aquests dies es poden veure produccions catalanes a Montpeller, Amsterdam, Valladolid i Sevilla
Catalunya Cinema
El cinema català manté la seva presència en festivals internacionals.  En els darrers dies d’octubre i els primers de novembre, 15 produccions catalanes es projecten en festivals a Montpeller i Valladolid, i 7 més a Sevilla i Amsterdam.
 
Des del 26 d’octubre, i fins al 3 de novembre, se celebra a Montpeller la 34a edició del Festival International du Cinéma Méditerranéen, en el marc de la qual es poden veure els llargmetratges catalans Dictado, d’Antonio Chavarrías i Any de Gràcia, de Ventura Pons, així com el curtmetratge Ahora no puedo, de Roser Aguilar.
 
D’altra banda, del 20 al 27 d’octubre ha tingut lloc la 57a edició de la Semana Internacional de Cine de Valladolid, la Seminci, que ha acollit les pel·lícules catalanes La lapidation de Saint Étienne, de Pere Vilà, a la secció oficial de llargmetratges; els curtmetratges de Lluís Miñarro i Celia Rico 101 i Luisa no está en casa, respectivament, així com les pel·lícules de producció catalana següents: Rifirafe, d’Àlex Brendemühl; A new way of life, de Mikel Mas; Sunset Day, de J.A. Duran; Dictado, d’Antonio Chavarrías; Els nens salvatges, de Patricia Ferreira; Las Olas, d’Alberto Morais; Mientras duermes, de Jaume Balagueró; Sueño y silencio, de Jaime Rosales i Arrugues, d’Ignacio Ferreras.
 
La primera quinzena de novembre, Sevilla i Amsterdam
 
La novena edició del Sevilla Festival de Cine Europeo, que tindrà lloc del 2 al 10 de novembre, projectarà les pel·lícules Othello, de Hammudi Al-Rahmoun; La última isla, de Dácil Pérez Guzmán, el documental Volar, de Carla Subirana i el curtmetratge Luisa no está en casa, de Celia Rico.
 
I encara, tres produccions catalanes més, es podran veure al Festival Internacional del Documental d’Amsterdam (IDFA), considerat un dels més prestigiosos del sector i que se celebrarà entre el 14 i el 25 de novembre. Són les pel·lícules: Món Petit, de Marcel Barrena, Bajarí, la Barcelona gitana, d’Eva Vila i La primavera, de Christophe Farnarier.
 
Les produccions catalanes continuen així el seu periple pels principals festivals internacionals de cinema, seguint la línia de les darreres setmanes, en què ja van tenir un paper destacat en diverses cites. N’és un exemple el Festival du Film Espagnol de Tolosa de Llenguadoc, en el qual s’hi va fer una retrospectiva de l’obra d’Isaki Lacuesta, amb els passi de Los pasos dobles, La noche que no acaba, Los condenados, La leyenda del tiempo, Cravan vs Cravan i El cuaderno de barro. En la secció Focus, dedicada a l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i de la productora associada Escándalo Films, s’hi van projectar Tres dies amb la família, de Mar Coll i Yo, de Rafa Cortés.
 
La resta de films de producció catalana, que van participar en aquest festival van ser: Barcelona abans que el temps ho esborri, de Mireia Ros; Sueño y Silencio, de Jaime Rosales; Dictado, d’Antonio Chavarrías; Caleidoscopio Montalbán, de Jordi Segú; Sinaia, más allá del océano, de Joan López Lloret; La batalla de Varsòvia, de Juli Esteve Carbonell; Familystrip, de Lluís Miñarro; La Mosquitera, d’Agustí Vila; Eva, de Quique Maíllo; Malveillance, de Jaume Balagueró i REC 3: Génesis, de Paco Plaza.