Polítiques Digitals

La vicepresidenta del Govern presideix la commemoració del 80è aniversari de l'Estatut de Núria

query_builder   31 octubre 2012 14:20

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta del Govern presideix la commemoració del 80è aniversari de l'Estatut de Núria

Durant l’acte institucional, organitzat pel Consell Comarcal del Ripollès, Ortega ha destacat que igual que l’any 1932, ara al 2012, el poble català vol exercir el seu dret a decidir de manera pacífica, democràtica i amb plena llibertat
121031 Commemoració Estatut de Núria
 
La vicepresidenta del Govern i titular del departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha presidit aquest migdia la commemoració del 80è aniversari de l’Estatut de Núria, en un acte institucional que ha tingut lloc a la sala on es va redactar l’avantprojecte, la Sala de l’Estatut de l’actual Hotel Vall de Núria.
 
Durant l’acte, la vicepresidenta ha remarcat que l’Estatut de Núria “va ser la manera de demostrar que els drets de Catalunya no s’exigeixen per la força ni per la coacció, sinó per la democràcia”. I en aquest sentit, ha expressat que l’Estatut de Núria tenia darrere la voluntat de tot un poble que havia perdut les seves llibertats i volia recuperar-les.
 
La vicepresidenta ha parlat de les similituds històriques entre el 1932 i el 2012 sobretot basades en la voluntat de defensar la dignitat del país, l’autogovern i el nostre futur. I ha destacat que “igual que l’any 1932, ara al 2012, el poble català el que vol és exercir el seu dret a decidir, de manera pacífica, democràtica i amb plena llibertat”. Finalment, ha afirmat que malgrat totes les complicacions, malgrat la crisi, malgrat el que ens arriba i les ganes d’atemorir-nos, Catalunya , com a poble i com a sentiment, és més viva que mai.
 
L’acte institucional ha comptat amb una conferència del director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya, Jaume Sobrequés. També hi han participat el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira; l’alcaldessa de Queralbs, Immaculada Constans; el delegat del Govern a Girona, Eudald Casadesús; el director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Joan Auladell; el director general d’Administració Local, Joan Cañada; i el president dels FGC, Enric Ticó, entre d’altres.

1  

Imatges

Fotografia dels assistents a l'acte de commemoració de l'Estaut de Núria

Fotografia dels assistents a l'acte de commemoració de l'Estaut de Núria 2554