Cultura

La Biblioteca de Catalunya inaugura el seu espai a la xarxa Pinterest amb 700 imatges

query_builder   31 octubre 2012 14:26

event_note Nota de premsa

La Biblioteca de Catalunya inaugura el seu espai a la xarxa Pinterest amb 700 imatges

El perfil conté 778 imatges

  

La Biblioteca de Catalunya ha inaugurat el seu perfil a la xarxa Pinterest amb 778 imatges procedents dels seus fons digitalitzats. El perfil de la Biblioteca a la xarxa social d’imatges conté documents visuals classificades en una quinzena d’apartats entre els quals hi ha Mapes de Catalunya, Il·lustradors catalans, cartells de la Guerra civil, el món de l’Òpera, i Estampes i escultures de Barcelona.
 
Pinterest és un plafó virtual que permet els usuaris aportar, organitzar i compartir continguts visuals amb la resta del món, i ha estat considerada l’evolució per a continguts visuals de Facebook i Twitter. El gener de 2012 tenia registrats 12 milions d’usuaris únics.
 
La Biblioteca de Catalunya és una de les poques biblioteques nacionals europees amb perfil propi a Pinterest, i en la inauguració del seu perfil són fàcilment identificables unes cartes manuscrites d’Antoni Gaudí dels inicis del segle passat, incloses a la Memòria Digital de Catalunya; així com diversos retrats personals del pintor Josep Mompou i la seva família; o goigs i estampes religioses de totes les èpoques. Són una mostra dels 778 “pins” (com s’anomenen a Pinterest les imatges, que se simulen clavades a un plafó).
 
Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya, ha declarat que Pinterest ens permet destacar i singularitzar documents i fons de la BC que de vegades queden una mica amagats, i també arribar a nous públics que no sempre coneixen la Biblioteca.
 
La Biblioteca de Catalunya a Pinterest: http://pinterest.com/BibliotecaCat/