Agència de l'Habitatge de Catalunya

Subvencions per instal·lar ascensors en habitatges gestionats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

query_builder   2 novembre 2012 10:27

event_note Nota de premsa

Subvencions per instal·lar ascensors en habitatges gestionats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert el període per sol·licitar subvencions per a la millora de l’accessibilitat  i la supressió de barreres arquitectòniques als edificis d’ús residencial gestionats per l’Agència.
 
L’Agència ha obert aquesta nova convocatòria, tot i les restriccions pressupostàries per tal de donar continuïtat al programa d’instal·lació d’ascensors que prioritza la vessant social de les rehabilitacions. Així doncs, les comunitats de propietaris, que ho sol·licitin i compleixin els requisits, podran  reduir els costos d’unes obres que afavoreixen l’accessibilitat de les famílies residents.  
 
Les actuacions que se subvencionen són les següents:
 
  • La creació d’un itinerari practicable global que comporti la instal·lació d’un ascensor podrà rebre una subvenció  del 60%.
  • La instal·lació d’ascensors en edificis plurifamiliars se subvencionarà en un 45%.
  • La supressió de barreres arquitectòniques  entre la via pública i l’ascensor existent, i/o la creació de nous accessos des de l’ascensor existent als habitatges, rebrà una subvenció del 45% amb un màxim  de 5.000 euros per a tot l’edifici.  
 
Es prioritzaran les comunitats que ja hagin dipositat l’import total de les aportacions dels veïns necessàries per fer front a les obres (el tant per cent no subvencionat) i que ho acreditin mitjançant  el certificat emès per l’entitat bancària.
 
L’import de la subvenció té un topall segons el nombre d’habitatges que tingui l’edifici.
 
Nombre d’habitatges per edifici
Import màxim subvencionat per edifici
12 o menys
No hi ha cap límit
De 13 a 16
Màxim de 40.000 euros
De 17 a 22
Màxim de 30.000 euros
De 23 a 28
Màxim de 20.000 euros
De més 29
Màxim de 10.000 euros
 
Les comunitats que tinguin una resolució positiva pel que fa a la seva sol·licitud de subvenció rebran el pagament de la subvenció en dues parts. El primer 60% de l’import atorgat es farà efectiu, amb caràcter de bestreta, quan s’iniciïn les obres, i la resta el pagarà en acabar-les.
 
Així mateix, els titulars dels habitatges que  acreditin uns ingressos de la unitat de convivència inferiors a 1,86 vegades l’IRSC, poden sol·licitar una subvenció individual i complementària que cobreixi el 100% de l’import de la quota individual de participació en les obres de rehabilitació.
 
Els impresos per sol·licitar la subvenció es poden obtenir a les seus de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya: c.d’Aragó, 244-248 i c. de la Diputació, 92-94 de Barcelona; pl. de Pompeu Fabra, 1 de Girona; c. del Clot de les Monges, 6-8 de Lleida; c. de Vidal i Barraquer, 12-14 de Tarragona i c. de Maria Rosa Molas, 41 de Tortosa.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa subvenció ascensors

Nota de premsa subvenció ascensors
PDF | 45