Cultura

El Departament de Cultura organitza el seminari 'Oportunitats i reptes del mercat cultural centreeuropeu'

query_builder   2 novembre 2012 12:53

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura organitza el seminari 'Oportunitats i reptes del mercat cultural centreeuropeu'

  • El seminari s’inclou dins del cicle ‘Els dimecres de la internacionalització’, que té l’objectiu d’afavorir l’expansió internacional dels professionals i les companyies catalanes
  • La propera sessió se centra en el mercat de les arts escèniques i de la música a Alemanya, Àustria i Suïssa
Dimecres internacionalització
El Departament de Cultura organitza dimecres vinent, 7 de novembre, el seminari “Oportunitats i reptes del mercat cultural centreeuropeu”, centrat en el mercat de les arts escèniques i de la música a Alemanya, Àustria i Suïssa. La jornada es farà a les 9.45 a 14 hores a la sala d'actes del Museu Dr. Melcior Colet, a Barcelona.
 
La sessió s’inclou dins del cicle "Els dimecres de la internacionalització"’, endegat pel Departament de Cultura, a través de Catalan!Arts i del Servei de Desenvolupament Empresarial de l’Institut Català de les Empreses Culturals, per afavorir l’expansió internacional dels professionals i companyies catalanes i donar-los eines efectives per aconseguir l’èxit en la seva activitat fora del país.
 
En aquesta ocasió, el seminari té com a objectius obtenir una visió àmplia del mercat cultural germanoparlant especialment de les arts escèniques i de la música, conèixer quins són els temes candents, quines estructures existeixen i com funcionen.
 
El programa consta d’una introducció general, en què es parlarà del mercat de les empreses culturals, les infraestructures i entitats que donen suport a la cultura i el consum cultural a Alemanya, Àustria i Suïssa. Seguidament s’abordarà el mercat musical i les seves tendències,  per continuar amb el mercat de les arts escèniques que incidirà sobretot en les arts de carrer, la dansa contemporània i el teatre infantil i juvenil. 
 
El seminari acabarà amb una taula rodona, en la qual diversos artistes i mànagers de companyies catalanes d’arts escèniques i musicals explicaran la seva experiència al mercat alemany.
 
La sessió es podrà seguir la retransmissió en streaming a través dels webs del Servei de Desenvolupament Empresarial i Catalan! Arts del Departament de Cultura.
 
 
La internacionalització, factor estratègic
Un dels eixos estratègics del Departament de Cultura és ajudar les empreses culturals catalanes en la seva internacionalització. La creació i la producció catalana tenen les capacitats per ser presents en mercats internacionals per la qualitat i la diversitat d’aquesta creació. Per obrir-se a l’exportació també cal tenir les competències adequades que permetin a les empreses catalanes connectar amb aquells professionals estrangers que puguin estar interessats pel producte, fer-lo atractiu, ser eficients, tenir criteri per valorar propostes i conèixer les diferents cultures per tal de poder negociar.
 
És per afavorir aquesta expansió internacional que el Departament de Cultura va posar en marxa el cicle de formació “Els dimecres de la internacionalització”. Aquesta iniciativa consisteix en un programa de formació específica per al sector cultural constituït per conferències i tallers que aborden diferents temàtiques relacionades amb la internacionalització i que pretén:
  • incrementar el nombre d’empreses que inicien el treball a l’estranger
  • sensibilitzar sobre la internacionalització com a oportunitat i necessitat empresarial de les empreses culturals catalanes
  • reforçar la cultura exportadora de les empreses culturals perquè aquesta esdevingui un element clau de la seva activitat
  • dotar les empreses d’eines per a obrir nous mercats
  • contribuir, en definitiva, a la professionalització dels sectors culturals i a incrementar la seva competitivitat
 
Amb el seminari “Oportunitats i reptes del mercat cultural centreeuropeu”,  ja són a 6 les sessions de formació que s’han fet en el marc del cicle “Els dimecres de la internacionalització”.