Justícia

Fernández Bozal afirma que Catalunya fa 25 anys que aposta de forma ininterrompuda per les noves tecnologies a l'Administració de justícia i ara és hora de veure'n resultats

query_builder   5 novembre 2012 13:34

event_note Nota de premsa

Fernández Bozal afirma que Catalunya fa 25 anys que aposta de forma ininterrompuda per les noves tecnologies a l'Administració de justícia i ara és hora de veure'n resultats

La consellera, a la sessió inaugural de les XXIII Jornades de Jutges Degans d'Espanya
La consellera de Justícia ha fet aquestes declaracions en la sessió inaugural de les XXII Jornades de Jutges Degans d’Espanya, que ha tingut lloc al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada del Departament de Justícia
 
Ja s’han presentat a Catalunya prop de 35.000 demandes telemàtiques des que es va implantar aquest sistema
 
 
Durant la seva intervenció en les XXII Jornades de Jutges Degans d’Espanya, M. Pilar Fernández Bozal ha subratllat els importants esforços que ha fet Catalunya per millorar i modernitzar l’Administració de justícia, no solament pel que fa a infraestructures, sinó també a tecnologies de la informació i la comunicació.
 
En aquest sentit, la consellera ha recordat que Catalunya és l’únic territori de l’Estat que durant tres anys consecutius ha obtingut el reconeixement del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a la justícia més eficaç i, a més, ha estat la primera comunitat autònoma que ha superat el test de compatibilitat del CGPJ pel que fa a requisits de compatibilitat i interoperatibilitat de les eines informàtiques.
 
Fernández Bozal ha recordat també que l’expedient judicial electrònic ja és operatiu al Jutjat de Primera Instància núm. 37 i que el Departament ja treballa en el sistema de gestió processal social, que serà el proper àmbit on implantarà l’expedient electrònic.
 
La titular de justícia ha recordat que a Catalunya els requeriments policials es realitzen telemàticament i que “se n’han fet més de 140.000, cosa que comporta una immediatesa en el temps i un l’estalvi de més de 10.000 hores de feina”. Ha citat també la gestió de l’arxiu i custòdia de les peces de convicció pel sistema de radiofreqüència, així com el registre de faltes electrònic, que permet als òrgans judicials i a la fiscalia consultar les faltes a efectes de multireincidència. Per últim, la consellera s’ha referit a la implantació de l’oficina judicial a Girona, coincidint amb la posada en funcionament del nou Palau de Justícia aquest estiu.
 
A l’acte, hi han assistit, entre altres, el vicepresident del Consell General del Poder Judicial, Fernando de Rosa Torner; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno;  la jutgessa degana de Barcelona, Maria Josep Feliu, i la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, Carme Virgili.