Oficina del President

reg dels canals d'Urgell

President Mas: "Amb ambició i il·lusió col·lectiva podem assolir els objectius, per ben difícils que siguin"

query_builder   5 novembre 2012 16:44

event_note Nota de premsa

President Mas: "Amb ambició i il·lusió col·lectiva podem assolir els objectius, per ben difícils que siguin"

  • El cap del Govern ha presidit aquesta tarda l’acte commemoratiu del 150è aniversari del primer reg dels Canals d’Urgell
  • Mas encoratja a treure lliçons de “l’esperit aventurer, l’empenta i el coratge” dels nostres avantpassats 
Intervenció del president en l'acte del 150è aniversari del primer reg dels canals d'Urgell
Intervenció del president en l'acte del 150è aniversari del primer reg dels canals d'Urgell
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat aquesta tarda “ambició, visió i il·lusió col·lectiva per lluitar contra la duresa i les dificultats actuals”, aplicant així, ha dit, l’esperit que ha guiat molts catalans en el passat. “Per ben difícils que siguin els objectius, per altes que es vegin les muntanyes i les parets que tenim al davant, si hi ha ambició, visió i il·lusió col·lectiva per lluitar contra les adversitats, al final les coses poden sortir bé”, ha ressaltat el cap de l’Executiu.
 
Artur Mas, que ha presidit aquesta tarda, a Mollerussa, l’acte commemoratiu del 150è aniversari del primer reg dels Canals d’Urgell, ha traçat un paral·lelisme entre la situació actual i la que van viure els pagesos que varen dur a terme la construcció d’aquesta infraestructura a meitat del segle XIX, la qual, ha explicat, “va ser pionera en el seu moment i una de les transformacions més grans d’Europa”.
 
 “Hem de treure lliçons de l’esperit aventurer d’aquella gent, que potser no va ser compresa al seu dia, i fins i tot va ser combatuda -ha subratllat el president-, però si no hagués estat per la visió, l’empenta i el coratge d’aquella pagesia, aquestes terres, condemnades a ser poc productives, no serien el que són avui, no haurien creat riquesa, ni haurien fixat la gent al territori”, ha afegit.
 
Durant la seva intervenció en l’acte commemoratiu, el president de la Generalitat ha felicitat els integrants de les 21 comunitats de reg del Canal d’Urgell pels 150 anys d’història d’aquesta infraestructura. “És un aniversari que no se celebra cada dia; per això, davant d’aquests debats que estan sobre la taula actualment, aquestes discussions i polèmiques, val la pena recordar que representem un país amb més de 1.000 anys d’història; representem una cultura i una llengua que tenen més de 800 anys, i jo represento una institució que té més de 650 anys”.
 
A més del president Mas, en aquest acte commemoratiu hi han intervingut el president de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell, Ramon Carné, i l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. També hi han assistit, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.
 
El Canal d’Urgell actualment dóna servei a 70.000 hectàrees repartides entre 20.130 propietaris i 122 nuclis. El canal engloba diferents termes municipals de les comarques de l’Urgell, Pla d’Urgell, Noguera, Segrià, i Garrigues.

2  

Imatges

150è aniversari del primer reg dels canals d'Urgell

150è aniversari del primer reg dels canals d'Urgell 772

150è aniversari del primer reg dels canals d'Urgell

150è aniversari del primer reg dels canals d'Urgell 938