Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

REUNIÓ DE LA TAULA SECTORIAL AGRÀRIA DE L'OVÍ I CABRUM

Es presenta al sector l'Extensió de la Norma de l'oví i el cabrum

query_builder   5 novembre 2012 17:39

event_note Nota de premsa

REUNIÓ DE LA TAULA SECTORIAL AGRÀRIA DE L'OVÍ I CABRUM

Es presenta al sector l'Extensió de la Norma de l'oví i el cabrum

foto recurs
foto recurs
 
 
 
 
 
 
El director general d’Agricultura i Ramaderia, Sr. Miquel Molins, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries i altres representants del Departament, ha presidit la Taula Sectorial Agrària de l’Oví i Cabrum que s’ha dut a terme avui amb l’objectiu de tractar monogràficament l’extensió de norma proposada per la Interprofessional  de l’oví i cabrum INTEROVIC. La Taula ha comptat així mateix amb la presència de les organitzacions professionals agràries Unió de Pagesos i JARC, de la FECOC, ASFAC, GREMSA-ANAFRIC, Federació Catalana de Carnissers i cansaladers-xarcuters, FECIC i altres entitats convidades com SELEXAI i INTEROVIC.
 
En el decurs de la Taula, el representant d’INTEROVIC, Sr. Tomás Rodríguez, ha presentat l’Extensió de la Norma de l’oví i el cabrum de carn, aprovada per l’Ordre Ministerial AAA/1934/2012 de 3 d’agost, per la que s’estén l’acord de l’Organització Interprofessional de l’Oví i Cabrum de Carn, al conjunt del sector i es fixa l’aportació econòmica per realitzar activitats tendents a promoure la recerca, el desenvolupament i la innovació tecnològica en el bestiar oví i cabrum, accions de promoció que reverteixin en benefici del sector, i accions per millorar la informació i el coneixement sobre les produccions i els mercats de l’oví i el cabrum durant les campanyes 2012/2013, 2013/2014 i  2014/2015.
 
 
L’aplicació de l’Extensió de la Norma, que ha entrat en vigor aquest primer de novembre, comporta la recaptació de 0.05€ per animal oví/cabrum sacrificat, que es podrà detraure al productor, i uns altres 0.05€  per canal comercialitzada, que també podrà ser recaptada a l’escorxador. L’escorxador esdevé en recaptador de la taxa i és l’encarregat de comunicar i transferir a INTEROVIC les quantitats retingudes als proveïdors i comercialitzadors.
 
 

1  

Imatges

foto recurs

foto recurs 446