Oficina del President

Reventós

President Mas: "Manuel Raventós és un exemple d'esperit emprenedor del qual en podem treure lliçons com a poble"

query_builder   6 novembre 2012 21:40

event_note Nota de premsa

President Mas: "Manuel Raventós és un exemple d'esperit emprenedor del qual en podem treure lliçons com a poble"

  • El cap de l’Executiu ha presidit l’acte commemoratiu del 150è aniversari del naixement de Manuel Raventós
El president Artur Mas durant la seva intervenció en l'acte del 150è aniversari del naixement de Manuel Raventós
El president Artur Mas durant la seva intervenció en l'acte del 150è aniversari del naixement de Manuel Raventós
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat avui la figura de Manuel Raventós com a exemple d’”esperit emprenedor” i ha afegit que en les circumstàncies en què es troba Catalunya “serà molt bo que la majoria del poble tregui les lliçons corresponents de les qualitats d’aquest esperit emprenedor”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte commemoratiu del 150è aniversari del naixement de Manuel Raventós i Domènech (Sant Sadurní d’Anoia 1862 – Barcelona 1930), que va ser president de Codorniu i un dels grans impulsors del cava al món.
 
Durant la seva intervenció, Artur Mas ha fet un paral·lelisme entre l’esperit emprenedor al món de l’empresa i el procés sobiranista que viu Catalunya i ha dit que tenen qualitats comunes com ara “tenir una idea clara i convertir-la en un projecte; gran capacitat d’assumir riscos, voluntat i esforç permanent, mentalitat innovadora i oberta i compromís”.
 
El president Mas ha recordat que Manuel Raventós forma part d’una generació de persones que van ser “capaces de crear institucions amb molt poques eines i vents en contra, algunes de les quals encara perviuen”, com ara l’Institut d’Estudis Catalans, l’Escola de Funció Pública de Catalunya o l’Escola Superior d’Agricultura.
 
L’acte, que ha tingut lloc al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, s’emmarca en els esdeveniments promoguts per la Comissió de Commemoracions del Govern. També hi ha assistit el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i la presidenta del Grup Codorniu, Maria del Mar Raventós, entre d’altres.
 
Manuel Raventós i Domènech va impulsar el nou projecte iniciat pel seu pare, Josep Raventós Fatjó, d’elaborar les primeres ampolles de cava a l’Estat l’any 1872, a la casa pairal de Can Codorniu, a Sant Sadurní d’Anoia. Va transformar l’explotació vitivinícola en una empresa pionera a Catalunya en el món dels vins escumosos. Va dirigir les caves Codorniu i va ser president de la societat del 1915 al 1930.

2  

Imatges

150è aniversari del naixement de Manuel Raventós

150è aniversari del naixement de Manuel Raventós 487

150è aniversari del naixement de Manuel Raventós

150è aniversari del naixement de Manuel Raventós 337