Cultura

La cinquena edició de la Mòstra de Cinèma Occitan es clausura demà a la Filmoteca de Catalunya

query_builder   7 novembre 2012 14:42

event_note Nota de premsa

La cinquena edició de la Mòstra de Cinèma Occitan es clausura demà a la Filmoteca de Catalunya

La cinquena edició de la Mòstra de Cinèma Occitan que organitza anualment el Departament de Cultura a través de la Direcció General de Política Lingüística, es clausura demà 8 de novembre, a les 19h, a la sala Laya de la Filmoteca de Catalunya. 
 
L’acte s’obrirà amb les intervencions de la directora general de Política Lingüística, Yvonne Griley, i el director adjunt de la Filmoteca de Catalunya, Octavi Martí. A continuació tindrà lloc la taula rodona titulada “Catalunya i Occitània: coneixem (prou) els nostres veïns? Cinema, cultura i mitjans de comunicació occitans”, que comptarà amb la presència de l’actriu occitana Mònica Burg; el periodista, traductor i director del diari digital occità Jornalet, Ferriol Macip, el productor Jordi Ràfols, i el vicepresident del Cercle d’Agermanament Occitano-Català, Jordi Bosque,
 
Les projeccions encarregades de cloure aquesta cinquena edició seran el curtmetratge Lo luènh deman, guanyador dels premis Llanterna Digital 2012 i el llargmetratge Las Sasons, un recorregut pel Perigord, a través de les veus femenines.
 
Aquesta cinquena edició de la Mòstra ha ofert 13 creacions cinematogràfiques que han itinerat per 11 localitats catalanes (Barcelona, Cassà de la Selva, La Seu d’Urgell, Lleida i Viella) i occitanes (Besièrs, Montalban, Ostana, Paesana, Rodés i Tolosa).
 
La Mòstra de Cinèma Occitan, que va néixer a la ciutat de Lleida l’any 2008, ofereix una visió panoràmica de la llengua i la cultura occitanes a través de creacions audiovisuals i contribueix a bastir una xarxa d’exhibició pública, a Catalunya i a Occitània, amb la col·laboració d’institucions i empreses catalanes i occitanes. Així mateix, la Mòstra vol ser un aparador de les varietats de l’occità, del gascó al vivaro-alpí, del llenguadocià al llemosí o del provençal a l'alvernès.