Salut

Boi Ruiz participa al Quart Congrés Internacional d'Hospitals que té lloc a Lisboa

query_builder   7 novembre 2012 17:04

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz participa al Quart Congrés Internacional d'Hospitals que té lloc a Lisboa

El conseller de Salut hi ha presentat el model català d’assistència als malalts crònics, emmarcat en el Pla de salut 2011-2015
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha participat aquesta tarda en el Quart Congrés Internacional d’Hospitals, que enguany se centra en els reptes de l’envelliment i la salut. El Congrés, organitzat per l’Associació Portuguesa de Desenvolupament Hospitalari, se celebra a Lisboa durant els dies 7, 8 i 9 de novembre.
 
Boi Ruiz ha format part d’una taula rodona sobre les respostes a l’envelliment de la població des de l’àmbit de la salut. A la taula també hi ha participat Manuel Lopes, professor de la Universitat d’Évora, i António Leuschner, president de l’Hospital Magallanes Lemos.
 
El conseller de Salut ha basat la intervenció a explicar el model integrat d’atenció social i sanitària a Catalunya. Ha comentat que la resposta al fenomen de la cronicitat passa d’atendre malalties a atendre persones en el marc d’un sistema integrat d’atenció social i sanitària. En aquest sentit, Ruiz ha detallat les línies estratègiques del Programa de prevenció i atenció a la cronicitat, que té per objectiu la vertebració d’un únic sistema que doni resposta als aspectes de salut i socials de tota la població.