Bombers

Els Bombers de la Generalitat treballen en diverses recerques de boletaires perduts

query_builder   7 novembre 2012 17:52

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat treballen en diverses recerques de boletaires perduts

  • A Senterada (Pallars Jussà) s’ha muntat un dispositiu de recerca per dos boletaires que s’havien perdut  
  • Una dona desapareguda a la zona de Cànoves i Samalús (Vallès Oriental) ha estat localitzada, sana i estàlvia
  • Aquesta passada nit, a Cornudella de Montsant (Priorat) els Bombers han trobat en bon estat de salut una altra boletaire
  
 
 
Recerca de dos boletaires a Senterada (Pallars Jussà)
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 13.35 hores, l’avís de la desaparició d’un home que havia sortit a collir bolets pels afores de Senterada.
 
L’home, de 50 anys i veí de Ripollet, s’ha distanciat del grup de tres amics amb els quals anava i ja no l’han localitzat. Mentre realitzaven la trucada d’emergència, un altre membre del grup ha marxat per fer la recerca pel seu compte i també s’ha perdut.
 
Els Bombers de la Generalitat, amb cinc dotacions terrestres, membres del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) desplaçats amb helicòpter i efectius del Grup Caní de Recerca (GCR), han encetat la recerca de les dues persones desaparegudes i les han trobades, en bon estat de salut, a les 17.30 hores per la zona de Pinyana.
 
Al dispositiu de recerca també han participat diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, així com efectius del Cos d’Agents Rurals.
 
 
Recerca activada a Cànoves i Samalús (Vallès Oriental)
 
D’altra banda, a les 15.47 hores els Bombers de la Generalitat han rebut un altre avís de la desaparició d’una dona que havia sortit a collir bolets aquest matí per la zona de Casa Oliva, a Cànoves i Samalús.
 
La senyora, de 79 anys, ha estat localitzada en bon estat de salut pels Mossos d’Esquadra.
 
 
Aquesta passada nit s’ha realitzat una recerca a Cornudella de Montsant (Priorat)
 
Anit, a les 21.40 hores, els Bombers de la Generalitat reberen l’avís de la desaparició d’una dona boletaire perduda per la zona del barranc de la Moleta, a Cornudella de Montsant.
 
La dona, de 74 anys, va ser trobada sana i estàlvia pels volts de les 3 de la matinada.
 
Els dispositiu de recerca comptà amb 2 dotacions dels Bombers de la Generalitat i una unitat del Grup Caní de Recerca, així com amb el recolzament de les patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques.
 
 
Consells de seguretat dels Bombers de la Generalitat per a boletaires:
 
Les recomanacions també es poden consultar al web: http://gencat.cat/interior/bombers/bolets:
 
-          Abans de planificar la sortida, tingueu en compte l’estat del temps previst i desistiu de sortir en cas que el pronòstic sigui desfavorable.
 
-          Adeqüeu el vostre equipament (roba, calçat,...) a l’activitat i porteu a sobre un telèfon mòbil amb la bateria carregada.
 
-          Heu de conèixer la zona on buscareu bolets i les seves vies d’accés. És important prendre punts de referència que us ajudin a orientar-vos.
 
-          No apureu el temps de l’activitat i tingueu present comptabilitzar el temps que trigareu a fer el camí de tornada, per tal d’evitar que se us faci fosc.
 
-          En cas de necessitat, truqueu al telèfon únic d’emergències, el 112. Un cop comunicada la vostra posició, seguiu les indicacions dels Bombers i doneu el màxim d’informació (número de persones i edat, si hi ha ferits,...).
 
-          Recordeu que en cas de manca de cobertura també es pot trucar al 112: aquestes trucades es poden fer a través de qualsevol companyia i encara que no tingueu saldo.
 
-          Finalment, informeu-vos de les varietats de bolets que podeu trobar. No agafeu ni aixafeu cap bolet que no conegueu.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 7 de novembre de 2012
17.48  hores