Justícia

La consellera de Justícia inaugura la Jornada sobre Responsabilitat Civil del Consell dels Col·legis d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Catalunya

query_builder   8 novembre 2012 17:48

event_note Nota de premsa

La consellera de Justícia inaugura la Jornada sobre Responsabilitat Civil del Consell dels Col·legis d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers de l'Edificació de Catalunya

 
La consellera de Justícia, M. Pilar Fernández Bozal, ha inaugurat aquesta tarda la Jornada de Responsabilitat Civil, dins el cicle Repensar el sector de la construcció, que ha organitzat el Consell de Col·legis d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Catalunya. La consellera ha saludat la iniciativa, que té per objecte reivindicar l’entrada en vigor efectiva de les garanties que preveu la Llei d’ordenació de l’edificació per als professionals i els ciutadans contra els defectes de construcció, que evitaria el trasllat de la resolució del problema als tribunals, normalment amb llargues i costoses demandes.  
 
La consellera ha recordat les competències del Departament de Justícia en matèria de col·legis professionals, com a corporacions de dret públic que són, però també com a part del teixit associatiu de Catalunya, al qual fa costat el Govern.
 
Fernández Bozal també ha volgut donar suport al Consell de Col·legis i als cinc col·legis que agrupa “en aquests moments tan difícils per a la seva professió” i, alhora, els ha encoratjat en el seu propòsit d’aprofitar aquest temps per promoure la formació com a eina de millora de la competitivitat, i també la reflexió i la redefinició de mecanismes que afecten la professió, com la cobertura de la responsabilitat professional, a la qual està dedicada la Jornada.
 
En l’acte d’inauguració, M. Pilar Fernández Bozal ha estat acompanyada de la presidenta del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona (CAATEEB), Maria Rosa Remolà, i del president del Consell de Col·legis d’Aparelladors de Catalunya, Ramon Ferré.