Empresa i Treball

TELECOMUNICACIONS

48 empreses catalanes participaran en el Mobile World Congress de la mà de la Generalitat de Catalunya

query_builder   11 novembre 2012 11:00

event_note Nota de premsa

TELECOMUNICACIONS

48 empreses catalanes participaran en el Mobile World Congress de la mà de la Generalitat de Catalunya


  • La selecció s’ha fet entre les 96 empreses catalanes que havien participat en la convocatòria oberta a través del pla iDigital del Departament d’Empresa i Ocupació.

  • La inclusió en el pavelló català comporta un estalvi important en quotes de participació i la possibilitat de multiplicar els seus contactes empresarials.

  • El pavelló català comptarà en aquesta edició amb un estand del MTC (Massachussets Technology Collaborative).
 
 
El Govern, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, ha fet públic el nom de les empreses catalanes seleccionades per formar part del Pavelló de Catalunya en la propera edició del Mobile World Congress, que tindrà lloc del 25 al 28 de febrer al recinte de Fira Gran Via de la Fira Barcelona. Les 48 empreses escollides, que havien participat en la convocatòria oberta a través del Pla idigital (www.idigital.cat), han estat seleccionades en base a criteris de nivell d’innovació, originalitat dels seus productes o serveis, les possibilitats de desenvolupament futures, i el seu grau d’internacionalització, creixement i potencial en els mercats globals, entre d’altres. El comitè de selecció ha estat integrat per la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i ACC1Ó.
 
Les empreses seleccionades són: les següents: 9smart, ADI, Adsmedia, Albedo, ArtificialSolutions, BeRepublic, Captio, Code Factory, Connectis, Coupies, Digital Legend, Emovilia, EyeOS, Gamedonia, GiroPark, GlobalComm, Good Deal, iBoo, Icar vision, Infocket, iSoco, Kailab, Kriter, LaFactoria, Lona, MagazApp, Mass Factory, MasVoz, MediaLab, Mobetia, Mobile Jazz, MultiActiva Mobile, NO2, OpenTrends, Robot Media, Scytl, Sensing Control, SlashMobility, Soft for you, TeamBox, Tempos21, TwoNav, Ubiqua, Urbiotica, Verasat, VozTelecom, Yuilop, i Zyncro.
 
Aquestes empreses abarquen els sectors d’activitat i negoci més estratègics i amb més perspectives de futur aplicades a la mobilitat, com ara el desenvolupament de serveis d’icloud, aplicacions dins l’àmbit de l’educació, salut, seguretat, smartcities, videojocs, dispositius de geolocalització, solucions de hardware i de gestió d’operadors de telefonia mòbil.
 
La inclusió d’aquestes empreses en el Pavelló de Catalunya suposa un estalvi molt significatiu respecte les quotes convencionals de participació en el Mobile World Congress a més de facilitar el seu contacte amb firmes clau del sector de la telefonia mòbil a nivell mundial, com ara fabricants de dispositius i de software, operadors de telefonia mòbil i desenvolupadors d’aplicacions.
 
En la propera edició del MWC, el Pavelló de Catalunya serà obert, sense estructura arquitectònica ni pis superior, la qual cosa ha permès incloure més del doble d’empreses que en l’edició anterior. El Pavelló Català també comptarà en aquesta edició amb un estand del Massachusetts Technology Collaborative (MTC, www.masstech.org), una agència pública dels Estats Units dedicada a la creació d’entorns favorables al desenvolupament de la tecnologia i el coneixement.
 
La iniciativa d’aquesta convocatòria de participació d’empreses catalanes, inclosa en el Pla idigital del Departament d’Empresa i Ocupació, forma part del Pla de Govern 2011-2014 per a l’impuls del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, dins l’àmbit de la mobilitat. El pla idigital és la nova estratègia del Govern en matèria de societat de la informació que té com a objectiu fer de Catalunya un referent d’innovació digital que generi creixement econòmic, competitivitat empresarial, ocupació qualificada i transformació de l’Administració per millorar l’activitat empresarial i la qualitat de vida de la ciutadania. El Pla promou la participació activa de tots els agents implicats en el desenvolupament de la societat digital a Catalunya en un model de col·laboració público-privada integrat i eficient.