Empresa i Treball

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, presideix la presentació dels primers vehicles elèctrics de la flota de Punt Fresc

ENERGIA

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, presideix la presentació dels primers vehicles elèctrics de la flota de Punt Fresc

query_builder   9 novembre 2012 16:10

event_note Nota de premsa

ENERGIA

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, presideix la presentació dels primers vehicles elèctrics de la flota de Punt Fresc


  • Acompanyat del gerent de Grup Punt Fresc, Luis Díaz Bedate, el director Territorial de Catalunya de Europcar, Esteve Bach, i el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, el conseller ha presidit a Mercabarna la presentació oficial dels dos primers vehicles elèctrics de la flota de transport Punt Fresc, especialitzada en la venta i distribució de productes frescos.

  • Aquest és el primer pas de Grup Punt Fresc, en col·laboració amb Europcar, per a la progressiva substitució de tots els seus vehicles per cotxes i furgonetes elèctriques, lliures d'emissions de CO2.
 
  • Aquesta iniciativa empresarial s’alinea amb els objectius del Pla de l’Energia i Canvi Climàtic 2012-2020, del Govern de la Generalitat, i del Pla tractor de mobilitat sostenible de la Direcció General d’Indústria.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha presidit avui a Mercabarna l’acte de presentació dels primers vehicles elèctrics de la flota de Punt Fresc. En l’acte l’han acompanyat el gerent de Grup Punt Fresc, Luis Díaz Bedate; el director territorial de Catalunya d’Europcar, Esteve Bach; i el director general de Mercabarna, Josep Tejedo. Els vehicles estaran destinats a la flota de distribució de mercaderies de Punt Fresc, especialitzada en la venta i distribució de productes frescos.
 
Aquest és el primer pas de Grup Punt Fresc per a la progressiva substitució de tots els seus vehicles per cotxes i furgonetes elèctriques, lliures d'emissions de CO2, procés que durà a terme en col·laboració amb Europcar. El conseller ha senyalat que aquesta “és una decisió valenta”, i ha destacat que “la iniciativa de Punt Fresc, junt amb la d’altres empreses arreu del territori en el mateix sentit, contribueixen a crear l’ecosistema adient perquè el país vagi creixent en l’àmbit de la mobilitat sostenible”. “Us esteu avançant al futur”, ha dit F. Xavier Mena als responsables d'ambdues empreses.
 
Aquesta iniciativa empresarial s’alinea amb el Pla de l’Energia i Canvi Climàtic 2012-2020 del Govern de la Generalitat. El transport és el principal sector consumidor d’energia a Catalunya, ja que gairebé un 40% de l’energia que es consumeix al país es destina a mobilitat de persones i mercaderies. A més, un 97% de l’energia consumida en el sector del transport prové de combustibles fòssils, principalment derivats del petroli. La implantació de vehicles elèctrics, més eficients en l’ús d’energia, contribueix a estalviar energia i a reduir les emissions de gasos contaminants i partícules en suspensió en àrees urbanes. El Pla de l'Energia i Canvi Climàtic 2012-2020 preveu que un 10% dels turismes i un 7% de les furgonetes siguin elèctrics o híbrids l'any 2020.
 
 
La iniciativa de Punt Fresc, a més, també està en línia amb els objectius del Pla tractor en mobilitat sostenible de la Direcció General d’Indústria, que aposta per convertir Catalunya en una regió de referència internacional en el disseny, la fabricació i la implantació de solucions de mobilitat integral. La implantació de vehicles elèctrics en flotes de transport públiques i privades tant de persones com de mercaderies és un dels objectius d’aquest pla tractor, que persegueix un impacte transversal en tot el teixit econòmic.

1  

Fitxers adjunts

El Conseller Mena amb els responsables de Punt Fresc i Europcar

El Conseller Mena amb els responsables de Punt Fresc i Europcar
JPG | 1504