Protecció Civil

Prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per una fuita de gas a Viladecans (Baix Llobregat)

query_builder   10 novembre 2012 12:07

event_note Nota de premsa

Prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per una fuita de gas a Viladecans (Baix Llobregat)

 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en prealerta aquest matí el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per un avís de fuita de gas rebut als volts de les 09.00 hores a la zona del carrer Jaume I cantonada amb Crta del Prat, al municipi de Viladecans.
 
Un cop rebut l’avís de l’incident al telèfon d'emergències 112, s’ha alertat a la companyia de gas i també la companyia elèctrica, que s’han desplaçat al lloc ràpidament, juntament amb 5 dotacions i una ambulància dels Bombers de la Generalitat, efectius de Protecció Civil Municipal i de la Policia Local de Viladecans, Mossos d’Esquadra i una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).
 
Per poder treballar amb seguretat s’ha balisat tota la zona i s’ha tallat el subministrament de llum i gas. A hores d’ara encara s’està revisant i inspeccionant el lloc i no s’ha trobat l’origen de la incidència tot i que s'ha pogut treure pressió i el gas ja no surt amb tanta força.
 
També s’han hagut de desallotjar preventivament 3 edificis i comerços del carrer Jaume I i de la Crta del Prat. En total, i segons els Mossos d’Esquadra, s’han evacuat una cinquantena de persones i s’ha habilitat un local de l’Associació de Veïns per poder acollir-los.
 
 
Barcelona, 10 de novembre de 2012