Esport

El secretari general de l'Esport presideix la presentació de la nova samarreta de la selecció catalana de futbol per al partit del 2 de gener

· Ivan Tibau: "Esperem que aquests encontres passin a la història i totes les seleccions puguin competir de manera oficial"

query_builder   13 novembre 2012 15:10

event_note Nota de premsa

El secretari general de l'Esport presideix la presentació de la nova samarreta de la selecció catalana de futbol per al partit del 2 de gener

· Ivan Tibau: "Esperem que aquests encontres passin a la història i totes les seleccions puguin competir de manera oficial"

El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet ha acollit avui la presentació de la nova equipació de la selecció catalana de futbol per al partit del proper dia 2 de gener, que també lluiran la resta de seleccions de la Federació Catalana de Futbol. En l’acte, el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha assegurat que aquest partit serà un bon escenari per “donar continuïtat al moviment que el poble català va engegar l’11 de setembre i que esperem que es mantingui el 25 de novembre”.
sge
Foto: Jordi Estruch
A banda d’Ivan Tibau, la presentació ha comptat amb la presència d’Andreu Subies, president de la Federació Catalana de Futbol (FCF); Johan Cruyff, seleccionador de Catalunya; Francesc Solanellas, delegat d’Astore –empresa que fabrica la samarreta- a Catalunya, i Xavier Amador,  director de relacions institucionals de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, a banda dels jugadors del FC Barcelona Marc Muniesa i Isaac Cuenca i del RCD Espanyol Raúl Rodríguez i Joan Capdevila; el capità de la selecció catalana de futbol sala, Javi Rodríguez, i el representant de la selecció catalana de veterans, Cristóbal Parralo, així com representants de clubs catalans de futbol.
 
El secretari general de l’Esport ha explicat que el partit del dia 2, que es disputarà a l’Estadi de Cornellà-El Prat, arriba “en molt bon moment, quan la flama de les seleccions catalana torna a revifar amb força” i que serà “un bon escenari per donar continuïtat al moviment que el poble català va engegar l’11 de setembre i que esperem que es mantingui el 25 de novembre”.
 
Ivan Tibau s’ha mostrat esperançat pel “camí que el país ha començat” i ha mostrat el desig que “aquest tipus de partits passin a la història i finalment la selecció de futbol, però també les altres que no ho fan, puguin competir de manera oficial”. El secretari general de l’Esport ha aprofitat per agrair a Johan Cruyff, que deixarà el càrrec en aquest partit, les aportacions que ha fet pel futbol i l’esport català en general, i que gràcies a la seva implicació “el nostre esport ha estat més conegut arreu”.
 
La nova samarreta, dissenyada per Custo Dalmau, és de color blau i està inspirada en la flama del drac de Sant Jordi, que apareix en el pit i l’esquena de la peça de roba. També incorpora la senyera al coll i a l’interior dels dorsals. Està previst que després del partit de la selecció absoluta duguin la samarreta totes les seleccions catalanes de la FCF (futbol, futbol sala i futbol platja), que la lluiran als Campionats d’Espanya i altres competicions on participin.
 
Per Ivan Tibau, la samarreta té un disseny innovador que “reflecteix els trets d’identitat del país”. Per la seva banda, Andreu Subies desitja que la nova samarreta serveixi per “mantenir les il·lusions i les alegries de cara al futur” i ha manifestat que la Federació Catalana de Futbol serà “al capdavant de la voluntat del país”.

1  

Imatges

Fotografia de les autoritats amb la nova samarreta (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de les autoritats amb la nova samarreta (Autor: Jordi Estruch) 323