Oficina del President

Horta

President Mas: "El bosc en homenatge als bombers morts a l'incendi d'Horta de Sant Joan simbolitza un cant a la vida"

query_builder   13 novembre 2012 19:36

event_note Nota de premsa

President Mas: "El bosc en homenatge als bombers morts a l'incendi d'Horta de Sant Joan simbolitza un cant a la vida"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat aquesta tarda un bosc en memòria dels cinc bombers, plantat a iniciativa del Fons Nacional Jueu
  • Artur Mas ha destacat que l’acte “és una forma d’estrènyer els llaços entre Catalunya i Israel, dos pobles que tenen molt en comú”
El president Mas ha inaugurat un bosc amb 5.000 arbres i una zona d'esbarjo en memòria dels cinc bombers GRAF que van morir en l'incendi del 2009
El president Mas ha inaugurat un bosc amb 5.000 arbres i una zona d'esbarjo en memòria dels cinc bombers GRAF que van morir en l'incendi del 2009
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquesta tarda un bosc i una zona d’esbarjo a Horta de Sant Joan, en memòria dels cinc bombers del GRAF que van perdre la vida en acte de servei en l’incendi que hi va haver en aquest municipi l’estiu del 2009. Durant l’acte, el cap de l’Executiu ha destacat que aquest bosc “simbolitza un cant a la vida” i un “homenatge al servei públic del cos de bombers”.
 
La iniciativa ha estat promoguda pel Fons Nacional Jueu, amb el suport de diferents administracions catalanes. Hi ha assistit el president mundial del Fons Nacional Jueu, l’israelià Efi Stenzler, que, en acabar, ha lliurat com a present al president de la Generalitat una de les 25 pinyes que es van recollir després de l’incendi al mont Carmel i que es van banyar en plata. També han estat presents a l’acte els consellers d’Interior, Felip Puig, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, així com el delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès, i l’alcalde d’Horta de Sant Joan, José Antolí.
 
Durant la inauguració, el president Mas ha plantat un arbre, així com també ho han fet familiars dels cinc bombers que hi van perdre la vida. Artur Mas ha agraït especialment la presència en l’acte dels familiars dels bombers. “Vam patir una desgràcia molt gran, però en aquest moment estem fent un cant a la vida, no només per part de les persones que hi som, sinó d’aquests arbres que plantem, que simbolitzen una aposta de cara al futur”, ha assenyalat.
 
El president Mas també ha agraït al Fons Nacional Jueu la iniciativa de plantar un bosc amb 5.000 arbres en memòria dels bombers i ha assenyalat que aquest acte “és també una manera d’estrènyer els llaços i les relacions entre dos pobles que tenen molt en comú, Israel i Catalunya”. El cap del Govern ha assegurat que els dos territoris comparteixen “una molt marcada i forta identitat que, a més, ens agrada no només subratllar, sinó també defensar”.
 
En aquesta línia, el president Mas ha destacat que quan va visitar Israel el 1987 el va impactar la seva cultura de l’aigua i l’aprofitament d’aquest bé escàs en aquell país. Per aquest motiu ha recordat que en un moment de recursos escassos com l’actual “quan un poble té una determinada mentalitat, voluntat i actitud positiva davant circumstàncies difícils, pot acabar convertint una adversitat en una oportunitat”.

3  

Imatges

Inauguració del bosc a Horta de Sant Joan

Inauguració del bosc a Horta de Sant Joan 944

Inauguració del bosc a Horta de Sant Joan

Inauguració del bosc a Horta de Sant Joan 803

Inauguració del bosc a Horta de Sant Joan

Inauguració del bosc a Horta de Sant Joan 1249