Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Reconeixement de la "Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l'Ebre" (FEPROMODEL) com a agrupació de defensa sanitària

query_builder   14 novembre 2012 11:54

event_note Nota de premsa

Reconeixement de la "Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l'Ebre" (FEPROMODEL) com a agrupació de defensa sanitària

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha publicat aquesta setmana al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la Resolució per la qual es reconeix com a Agrupació de Defensa Sanitària (ADS) la Federació de Productors de Mol·luscs del Delta de l’Ebre “FEPROMODEL”.
 
Aquesta ADS comprèn els municipis del Delta de l’Ebre: l’Aldea, l’Ampolla, Amposta, Camarles, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita, i Sant Jaume d’Enveja.
 
Amb aquest reconeixement, aquesta nova ADS col·laborarà activament en les disposicions vigents en matèria de sanitat animal i de les dictades pel DAAM per a la prevenció i la lluita contra les malalties de mol·luscs. Així, a partir del seu reconeixement, la nova ADS col·laborarà activament amb les autoritats competents en sanitat animal en l’organització, seguiment i execució de les mesures sanitàries per a la prevenció, control, lluita o eradicació de les malalties previstes en el RD 617/2007, de 16 de maig, així com a realitzar entre els seus associats les campanyes de divulgació que s’estableixin i a comunicar a les autoritats sanitàries les dades d’informació sanitària que se’ls demanin en relació a les explotacions que formin part de l’agrupació. Més específicament, l’ADS haurà de col·laborar amb les autoritats competents en tota actuació sanitària que se’ls sol·liciti en cas de crisi o alerta sanitària.
 
En aquest sentit, “FEPROMODEL”, dins de l’àmbit de la producció de mol·luscs, és una de les primeres ADS que es reconeixen a tot l’Estat espanyol. El reconeixement de “FEPROMODEL” com a ADS és un pas més cap a la consecució de la certificació com a musclo ecològic de la seva producció aqüícola.