Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Resolts els ajuts a les entitats associatives agràries afectades per les tempestes de l'estiu

query_builder   15 novembre 2012 13:03

event_note Nota de premsa

Resolts els ajuts a les entitats associatives agràries afectades per les tempestes de l'estiu

 
 
El termini de formalització de les operacions s’ampliarà al 30 de novembre
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va convocar els ajuts per a cobrir les necessitats de liquiditat de les explotacions agràries, societats agràries de transformació (SAT) i cooperatives agràries i altres entitats participades o integrades en més del 50% per cooperatives i/o SAT, afectades per les tempestes ocorregudes durant l’estiu a partir del 5 de juliol de 2012, i els incendis forestals ocorreguts durant aquest any fins a la publicació d’aquesta Ordre.
 
L’Ordre implantava mesures de suport en forma de préstecs tous per a cobrir les necessitats de liquiditat d’aquest tipus d’entitats associatives agràries, derivades de la disminució del volum de la comercialització per l’afectació en els conreus dels seus socis per la tempesta o l’incendi.
 
Un cop finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, pel que fa a SAT i cooperatives agràries i altres entitats participades o integrades en més del 50% per cooperatives i/o SAT, s’han resolt un total de 9 peticions de préstec per un import total de 1.700.000 euros, corresponents en la seva integritat a la demarcació de Lleida.
 
Els ajuts consisteixen en la bonificació d’interessos d’aquets préstecs de liquiditat. Inicialment, es va fixar el 15 de novembre com a data màxima per a la seva formalització però està previst que aquesta setmana es publiqui l’Ordre que ampliarà aquest termini fins el proper 30 de novembre d’enguany.