Drets Socials

Logo ACRA

El conseller Cleries destaca la contribució dels Premis ACRA a prestigiar el sector de l'atenció a la gent gran

query_builder   15 novembre 2012 20:30

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries destaca la contribució dels Premis ACRA a prestigiar el sector de l'atenció a la gent gran

El màxim representant de Benestar Social i Família ha participat a l’acte de lliurament de la desena edició dels guardons al Palau de Pedralbes de Barcelona
 
Enguany han estat reconeguts el Centre Sòcio-Sanitari Ciutat de Reus, la Residència i Centre de Dia de Móra la Nova, Avismón-Catalunya i Amics de la Gent Gran
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha destacat avui durant la seva intervenció a l’acte de lliurament dels desens “Premis ACRA per a la millora del benestar i qualitat de vida de les persones” la contribució d’aquest certamen a prestigiar el sector de l’atenció a la gent gran a Catalunya. No en va, ha afegit, es tracta d’una autèntica plataforma de divulgació, innovació i millora dels serveis assistencials a Catalunya, que permet reconèixer la professionalitat dels centres i residències i la seva aportació al benestar i a la qualitat de vida de les persones.
 
Els premiats aquest 2012 per l’Associació Catalans de Recursos Assistencials (ACRA) al llarg de la cerimònia que ha tingut lloc aquest vespre al Palau de Pedralbes de Barcelona han estat:
 
- Premi a la millora: Centre Sòcio-Sanitari Ciutat de Reus pel projecte “Prevalença de caigudes en sòcio-sanitari. Mesures preventives”
Premi a la innovació: Residència i Centre de Dia Móra la Nova pel projecte “Les contencions físiques en persones grans: dos problemes i una solució”
Premi a la millor trajectòria i aportació professional (ex aequo): Fundació Privada Avismón-Catalunya i Amics de la Gent Gran
 
Pel conseller Cleries els dos projectes premiats posen en valor el talent, la creativitat i l’esforç dels professionals per aconseguir l’excel·lència assistencial en el camp de l’atenció a les persones dependents, concretament en dos àmbits com són les caigudes i les contencions físiques que generen unes necessitats específiques i troben respostes efectives en els treballs guardonats.
 
Al mateix temps ha agraït al jurat la decisió de reconèixer dues organitzacions referents al nostre país pel que fa a la defensa dels drets de les persones grans com són Avismón i Amics de la Gent Gran, entitats del tot mereixedores d’aquests guardons a la millor trajectòria i aportació professional.
 
El màxim representant de Benestar Social i Família també ha aprofitat l’ocasió que representa la gala dels Premis ACRA, un dels principals punts de trobada del sector assistencial al llarg de l’any, per incidir en la necessitat d’orientar l’activitat dels professionals, les empreses i entitats del sector cap a la garantia de la dignitat de les persones, el seu benestar i el respecte a la seva autonomia i intimitat.
 
El conseller ha afegit que aquest tenir cura de l’altre exigeix la responsabilitat i el compromís dels i les professionals, als que cal reconèixer el seu esforç i la seva dedicació plena en un àmbit complex, que reclama professionalitat, empatia i assumpció de valors humans a parts iguals. El que els experts denominen “l’ètica del tenir cura”.
 
Més places concertades
D’altra banda, Cleries ha expressat el compromís i la voluntat, davant la necessitat existent, d’emprendre una important ampliació de places concertades durant la propera legislatura. El conseller ha assegurat que en el marc de la necessària col·laboració público-privada “si des de l’àmbit privat esteu fent una aposta clara per crear noves places, és lògic que des de l’Administració responguem amb més places concertades. Aquest és el nostre compromís, malgrat la situació econòmica i la dràstica retallada de l’Estat a la Llei de la dependència”.