Justícia

La consellera de Justícia ressalta el paper de les acadèmies com a corporacions de dret públic

Fernández Bozal ha inaugurat aquesta tarda el Curs 2012-2013 de les acadèmies catalanes

query_builder   15 novembre 2012 20:30

event_note Nota de premsa

La consellera de Justícia ressalta el paper de les acadèmies com a corporacions de dret públic

Fernández Bozal ha inaugurat aquesta tarda el Curs 2012-2013 de les acadèmies catalanes

Durant la seva intervenció, la consellera ha destacat el paper de corporació de dret públic que la legislació atribueix a les acadèmies de Catalunya, així com la seva condició d’òrgans assessors de la Generalitat i dels organismes públics de Catalunya en les matèries que els són pròpies.
 
La consellera ha subratllat que, a part de constituir “un reducte de reflexió, estudi, sistematització, desenvolupament i divulgació, les acadèmies són molt més que això; jurídicament, són acadèmies les entitats que han obtingut el reconeixement dels poders públics, la seva aprovació i inscripció al Registre. No tothom pot ser acadèmic ni totes les associacions poden ser acadèmies”.
 
Fernández Bozal ha recordat que el Consell Interacadèmic, que aplega les 10 acadèmies amb què compta Catalunya, es va fundar l’any 2001 com un element de coordinació i un àmbit de reflexió compartida i també d’aplicació d’un model acadèmic a Catalunya amb personalitat pròpia i amb vocació de servei al país. La consellera ha destacat que una de les seves funcions és la d’assessorar el Govern i el president en qüestions relatives a l’àmbit de les acadèmies i emetre informe sobre les propostes de creació o transformació d’acadèmies i sobre assumptes d’interès general.
 
Finalment, la consellera ha dit que “les qüestions que a hores d’ara més ens preocupen a tots són l’aprofundiment en les relacions de cooperació i col·laboració entre les acadèmies i les administracions públiques i la societat civil en general, i el disseny d’un sistema de finançament que permeti mantenir el vigor i l’excel·lència i la dignitat de les institucions”.
 
Durant l’acte, que ha estat presentat per Jacint Corbella, president de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, s’ha pronunciat la lliçó “Noves perspectives en medicina: unes guspires”, a càrrec de Josep Carreras, secretari d’aquesta institució.