Educació

Més d'un centenar de conferències a la Setmana de la Ciència per promoure les vocacions científiques

query_builder   16 novembre 2012 12:26

event_note Nota de premsa

Més d'un centenar de conferències a la Setmana de la Ciència per promoure les vocacions científiques

 
  • Hi participaran més de 14.000 alumnes de 4t d’ESO i batxillerat i gairebé 700 professors de secundària
 
  • Els investigadors/es aproparan la seva tasca científica als joves de forma pràctica i didàctica
 
 
El Departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per la Recerca, organitza des d’avui i fins el 25 de novembre la Setmana de la Ciència. Un esdeveniment que vol promoure entre l’alumnat català l’interès per la ciència i despertar les vocacions científiques entre els més joves.
 
Un dels actes centrals de la Setmana de la Ciència serà la celebració, el proper dimecres 21 de novembre, de més d’un centenar de conferències-col·loqui  simultànies arreu del país, adreçades a l’alumnat de 4t d’ESO i batxillerat. Tindran lloc un total de 101 conferències, amb una participació prevista de 240 centres de secundària públics i concertats, uns 14.000 alumnes de 4rt d’ESO i 1r i 2n de batxillerat, i 660 professors de secundària acompanyants.
 
Seran conferències de divulgació científica de diferents àmbits com ara la genètica i el càncer, la recerca en plantes, el canvi climàtic, la ciència i la cuina o la creació dels fàrmacs, entre d’altres. Aniran a càrrec d’investigadors/es de diverses institucions de recerca.
 
Aquestes conferències-col·loqui tindran una vessant molt pràctica i divulgativa. Els investigadors/es aproparan de forma didàctica el seu dia a dia als estudiants, que durant la conferència podran formular preguntes al ponent per conèixer els exemples pràctics de la seva tasca.
 
També destaca la videoconferència sobre el genoma humà destinada a l’alumnat d’educació secundària i batxillerat, que es transmetrà en directe per Internet i es podrà seguir des dels centres educatius.  Aquest acte tindrà lloc el mateix 21 de novembre, a dos quarts de dotze del migdia, a la sala d’actes del Departament d'Ensenyament. Serà a càrrec de Roderic Guigó catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra i coordinador del programa de Bioinformàtica i Genòmica del Centre de Regulació Genòmica de Barcelona, entitat integrada a l’Associació Catalana d’Entitats de Recerca (ACER).
 
El llistat de les conferències –amb el nom de l’investigador/a, el lloc de celebració i el centre participant- es poden consultar al següent lloc web: www.xtec.cat/web/innovacio/cesire/setmanaciencia12
 
 
16 de novembre de 2012