Drets Socials

Imatge d'espina bífida

L'Associació Catalana d'Espina Bífida i Hidrocefàlia premia el Departament de Benestar Social i Família pel suport rebut

query_builder   17 novembre 2012 13:30

event_note Nota de premsa

L'Associació Catalana d'Espina Bífida i Hidrocefàlia premia el Departament de Benestar Social i Família pel suport rebut

L’entitat, que celebra el 40è aniversari, agrupa familiars i afectats per aquesta malformació congènita
L’Associació Catalana d’Espina Bífida i Hidrocefàlia (ACAEBH) ha reconegut avui a l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament de Benestar Social i Família amb un dels Premis 40 aniversari promoguts aquest 2012 per l’entitat. L’objectiu és reconèixer aquelles persones físiques o jurídiques que han col·laborat estretament amb l’ACAEBH durant les seves quatre dècades d’història.
 
El guardó l’ha recollit la directora de l’ICASS, Carmela Fortuny, qui ha agraït la distinció en nom de tot el Departament. Els premis també han recaigut sobre la doctora Amparo Cuxart, cap del Servei de Rehabilitació de l’Hospital de la Vall d’Hebron, en la categoria professional i sobre l’Institut Guttmann de Badalona, en la categoria d’organització privada.
 
L’ACAEBH ha organitzat avui a Barcelona la jornada “4 Dècades abordant l’Espina Bífida” coincidint amb el Dia Internacional de l’Espina Bífida que té lloc cada 21 de novembre. Al llarg de tot el matí diferents experts i socis de l’entitat han abordat algunes de les realitats i complicacions relacionades amb aquesta malaltia.
 
L’Espina Bífida és una malformació congènita del tub neural que es produeix durant el primer mes de gestació quan una o més vèrtebres no es tanquen correctament. Com a conseqüència, la medul·la espinal i les meninges queden al descobert i això provoca que les seves fibres nervioses resultin afectades.
 
Entre d’altres, l’ACAEBH ofereix suport i assessorament a famílies, mesures de prevenció, orientació laboral i activitats d’oci amb l’objectiu, plenament compartit amb el Departament de Benestar Social i Família, de promoure l’autonomia de les persones afectades i la seva integració sociolaboral.